Sivas’ta uydu üzerinden yayın yapan Vizyon 58 kanalının ’Yeşilçam’ın Yıldızları Gençlikle Buluşuyor’ projesi kapsamında Sivas’a gelen ünlü oyuncu Serdar Gökhan, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Programa Sivas Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sanatçının hayranları katıldı. Program, Serdar Gökhan’ın biyografisini anlatan sinevizyon gösterisi ile başladı. 52 yıldır sinema hayatını sürdürdüğünü söyleyen Gökhan, "Serdar Gökhan kimliğimle sürdürdüğüm bu meslek maalesef son olarak oynadığım Diriliş Ertuğrul filmiyle Süleyman Şah olarak üzerime yapıştı. Artık kimse bana Serdar Gökhan diye bakmıyor, Süleyman Şah olarak bakıyor. Ben bundan rahatsız değilim atalarımızı canlandırmaktan, Süleyman Şah gibi tarihi bir kişiliği hayata geçirmekten, canlandırmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aslında bu tür filmleri çok uzun yıllardan beri yapmayı amaçlıyordum. 25-30 senedir projeler hazırlıyordum. Ama ekonomik nedenler yüzünden, maliyetleri yüksek oluşu sebebiyle bir türlü fırsat bulup hayata geçiremedim. Ama son yıllarda böyle bir projeyi TRT’nin gündeme getirmesi ve Süleyman Şah gibi bir karakteri oynamam için bana teklif edilmesi bende büyük bir mutluluk yarattı. Arzuladığım bir projede oynamış oldum. Yeterince başarılı olduğumu zannediyorum. Süleyman Şah’ı oynamadan evvel tarihi geçmişini, kişiliğini yakından inceledim. Başarılı olduysam ne mutlu bana" dedi.

1071 MALAZGİRT VE KUT’ÜL AMMARE GELİYOR

“Diriliş Ertuğrul” dizisinde oynamaktan mutlu olduğunu belirten Gökhan, 1071 Malazgirt dizisinin ve Kut’ül Ammare sinema filminin yapılacağının müjdesini verdi. Ünlü sinema oyuncusu, "Televizyonun aile yapımızı bozucu, kendi kültürümüzü uzaklaştırıcı dizilerle halkımız çeşitli yönlere saptırıldı. Gençliğimiz Batı’ya özenti haline getirildi. Ama böyle bir proje Türklüğümüzü, atalarımızı ön plana çıkararak henüz bilmediğimiz tarihimizi, atalarımızı öğrenme fırsatı verdi. Bende böyle bir projede oynamaktan büyük mutluluk duydum. Bundan sonra yapacağımız projeler hep bu tarz olacak. Ben senaryosunu hazırlamış olduğum Malazgirt 1071 ve Haziran ayının sonunda ve Ağustos ayının başlangıcında Kut’ül Ammare sinema filminde oynayacağım" diye konuştu.

Tarihi bir kişi canlandırmaktan dolayı gurur duyduğunu anlatan Serdar Gökhan, "Ben her zaman tarihiyle, atasıyla övünen bir yapıya sahibim. İsterim ki her zaman tarihimizi gündeme getirelim. Henüz bize öğretilmeyen tarihimizi, atalarımızı öğrenelim. Çoğu gencimiz henüz tarihini bilmiyor. Nereden geldiğimizi bilmiyor. Bu dizi sayesinde Osmanlı İmparatorluğu’nun Kayı Boyu’ndan türediğini, şekillendiğini gördük. Bunu öğrenmiş olduk, sizlerde tarih bilgisi olarak bunu hafızanıza yerleştirdiniz. Eğer böyle bir dizi yapılmamış olsaydı zannetmiyorum ki yüzde 80’iniz Osmanlı İmparatorluğu’nun Kayı Boyu’ndan kurulduğunu henüz bilmiyor olacaktınız. Bu bakımdan faydalı bir dizi, sizlere de hem ders olarak hem de bilgi olarak faydalı. Benim oğlumun okuduğu okulda öğretmenleri ders veriyor, sırf bu dizi seyredilsin diye her hafta diziden bazı sorular sorup bütün okula okutuyor. Ne mutlu ki bütün gençlerimiz ilgi gösteriyor. Tarihi bir diziyi seyrediyor. Ama bu burada kalmayacak, sizlere çok daha iyi tarihi diziler, geçmiş, atalarımızla ilgili çok güzel projeler sunacağız" ifadelerini kullandı.

Diriliş Ertuğrul dizisini zor koşullarda çektiklerini belirten Gökhan, "Çok zor koşullarda çalıştık. Biz modern dünyalara alışmış insanlarız. O ilkel hayata adapte olmamız çok zor oldu. Çalıştığımız yerler bataklık içinde, atlar, tanımadığımız atlar, çoğumuz sakatlandı. Ama azimle madem biz projeye gönül verdik, bu projeyi hayata geçireceğiz dedik. Bütün gücümüzle çalışmaya başladık ama esas bizi yoran çok uzun çekiliyor televizyon dizileri. İki saati aşkın bir süre yayını var. Biz bunu 5 gün gibi çok kısa bir sürede çekmek zorundayız. Ne gecemiz, gündüzümüz, uykumuz, aile hayatımız, sosyal hayatınız kaldı. Ama biz bu işe adanmış insanlarız, her şeye göğüs gererek bunu hayata geçirmeye çalıştık" dedi.