İşte 1980'de kayıtlara geçen haber...

150 kiloluk sempatik şarkıcı İbo, noterde taahhüt ettiği sözü yerine getirerek, Filiz Balyemez'le evlenirken, nikahta şeker yerine, piyasada sıkıntısı çekilen Sana yağı dağıttı.
 
"Koşun koşun, evlendirme dairesinin önünde Sana yağı dağıtılıyor"... İşte bu  söz üzerine geçtiğimiz hafta Beşiktaş Evlendirme Dairesi bir anda ana baba  gününe döndü... Bu devirde "Sana" yağı bulmak, hem de evlendirme  dairesinde, olacak şey değildi.

Ancak nikah memurluğunun kapısına akın edenler geç kalmışlardı... Yağlar  çoktan sahiplerini bulmuş davetliler "Allah İbo'ya da, geline de mutluluklar  versin" diyerek, yüzlerinde yağ bulabilmenin sevinci ile nikah dairesinden  ayrılıyorlardı...

Sonunda 150 kiloluk sempatik sanatçı İbo (İbrahim Sesigüzel), ikinci kez nikah masasının başına  oturmuş, hayatını Adanalı gelin Filiz Balyemez'le birleştirmişti...

İbo Bu evliliğin öyküsü de ilginçti. İbo, Adana'da Altın Tabak Restorant'ta  çalışırken tanımıştı gelin hanımı... Ancak kızın ailesi bu beraberlik için "Ya İbo  ile arkadaşlığını kesersin, ya da bu evden çıkar gidersin" deyip Filiz Hanım'a  resti çekince, sanatçı için tek bir çare kalmıştı....

İbo, Filiz Balyemez'le birlikte doğru Adana 4. Noteri ibrahim Sarıibrahimoğlu'na gitmiş ve "1 Mart 1980 tarihine kadar Filiz Balyemez ile  evleneceğim. Aksi takdirde Adana ve İstanbul mahkemelerinin salahiyetlerini  kabul ederim" şeklindeki taahhütnamenin altına imzayı atarak işi tatlıya  bağlamıştı. 

Ve 25 Şubat günü saatler 16.00'yı gösterirken İbo sözünü tutmuş, Filiz  Balyemez'le hayatını birleştirmişti...

Beşiktaş Evlendirme Dairesi o gün yine tarihi günlerinden birini yaşıyordu...  İbo, nikaha sadece yakınlarını davet etmişti. Ama, gazetelerden İbo'nun  evleneceğini duyanlar nikah dairesine koşmuştu. Ünlüler arasında ilk göze  çarpanlar Çiğdem Aytaç ile Enis Fosforoğlu oluyordu... Filiz Hanım'ın  nedimeliğini ise İbo'nun ilk evliliğinden olan sekiz yaşındaki kızı Aşkım  yapıyordu... Gelinin annesi Nimet Hanım, nikah için Adana'dan gelmiş ön  sıralardaki yerini almıştı. Gelinle damat masaya oturduktan sonra torunu  Aşkım'ı kucağına aldı ve nikah boyunca hiç bırakmadı...

İbo, nikah sırasında klasik soruya cevap vermeden önce şöyle bir  düşündü...Ve yumruğunu masaya vurup "Evet" dedi... İmza töreninden sonra  gelinle damadın mutlulukları yüzlerinden okunuyor, kayınvalide Nimet Hanım  gözyaşlarına engel olmaya çalışıyordu...

Bu arada davetliler İbo'nun bir muzipliğine tanık oluyorlardı... İbo, nikah  şekeri yerine piyasada pek bulunmayan Sana yağı veriyordu kendisin tebrik  edenlere... Bu da "Yağlı damada, yağlı nikah" esprilerine yol açıyordu.

Çiçeği burnunda evliler nikahtan sonra balayı için bir günlüğüne Bolu'ya  gittiler. Ertesi günü de İbo, bekar olarak ayrıldığı Ankara'ya evli dönerek, Kent  Otel'deki çalışmasına başladı...

(3 Mart 1980)

İBRAHİM SESİGÜZEL KİMDİR?

İbrahim Sesigüzel (d. 1950 Balıkesir - ö. 26 Ekim 2003 İstanbul) Türk şarkıcı.

Norveç'te pedagoji eğitimi aldı. Türkiye'de 1970’li yıllarda 'Benim Balonlarım Vardı' adlı şarkı ile ünlenen Sesigüzel İbo adıyla tanınıyordu. Katıldığı bir yarışma sonucu birinci gelerek 14 yıl boyunca Norveç televizyonu orkestrasında solist olarak görev yaptı.

İbrahim Sesigüzel’in müzikle ilk karşılaşması, lise yıllarına dayanır aslında. İlhan Feyman orkestrasında görünür ilk olarak, Daha sonra, Alaaddin Dal ve İstanbul Gelişim Orkestralarında solist olarak arz-ı endam eder. Daha sonra pedagoji eğitimi için gittiği Norveç’de.devam eder solistliğe.

İbrahim Sesigüzel’in yeniden Türkiye macerası, ilk olarak, 1968-1969 yıllarına denk gelir. Cüneyt Algür önderliğinde kurulan, Ender Koray, Bilgin Özbay, Recep Harman (solist) oluşan ve Kendilerine Burç Altılısı ismini veren grup daha sonra, gruba, Baterist Güngör Turgal’ın katılımıyla ismini Kontlar olarak değiştirirler. Grubun, ilk solisti olma özelliğine sahiptir, İbrahim Sesigüzel.

1969 yıllarından sonra hep müziğin içinde olmuştur, İbrahim Sesigüzel. Ama daha bildik popüler macerası ise 1977 yılında, basında çıkan bir haberle olur. Haber şöyledir; “Türk şarkıcısı İbrahim Sesigüzel Almanya'da yapılan Eurovision elemelerini Attila Atasoy'un bestesiyle Silver Convention'u geride bırakarak kazandı.” “Buna ilk şaşıranların başında Atilla Atasoy gelir. Çünkü böyle bir şeyden haberi bile yoktur. İşin aslı hemen ortaya çıkar. Çünkü Almanya'da o seneki Eurovision Yarışması için ulusal bir yarışma yapılmamış, doğrudan Silver Convention topluluğuna Almanya'yı temsil görevi verilmiştir.” Bu haber üzerine türlü spekülasyonlar yapılır. Bu haber bir “asparagas”dır. Ama kim ve niye yapmıştır? Birçok kişi, bunun İbo tarafından yapıldığından hemfikirdir. Nasıl ve niye yapıldığı ayrı bir konu olmakla beraber, bu haberin İbo’nun işine yaradığı bir gerçektir. Bu haber sonrası Ajda Pekkan’ın vokalisti olarak görürüz. O dönemde Ajda’yla yaşadığı anlaşmazlıklar daha da “olay adam” yapar İbo’yu.

Bütün bu gündemde olma ilk meyvesini verir ve 1977 yılında ilk 45’liğini yayınlar. A Yüzü, Benim Balonlarım Vardı, B Yüzü, Şarkılar Ölmez’dir. Benim Balonlarım Vardı, hemen çok sevilir. Sevimli, göbekli, ama neşeli biri vardır karşımızda. Kocaman göbeğinin yanında kocaman gözlükler takar. Hatta kocaman papyonları bile vardır. Artık şişko, farklı bir şarkıcımız vardır ve biz de onu çok sevmişizdir.

Üç kez evlenen Sesigüzel ilk ve ikinci evliliğinden birer kız çocuğu var. Sesigüzel, altı yabancı dil biliyordu. 3 kez Türkiye Eurovision Finallerinde yarışan İbo, 1981'deki "Nerde O Eski Tangolar" şarkısıyla 5., 1986'da Nil Burak'la birlikte söylediği "Yaşa Yaşa" şarkısıyla 3. oldu, 1992'de "Ölüm" şarkısıyla yarıştı. 23 Ekim 2003 günü Edremit'e bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında fenalaşan Edremit Devlet Hastanesi'ne oradan da İstanbul'a götürülen şarkıcı 3 gün sonra kalp damarı tıkanıklığından vefat etti ve vefatının ertesi günü Altınoluk beldesinde toprağa verildi.