SİNEMA oyuncusu Salih Güney, yaşadığı solunum sorunları nedeniyle Yalova’daki bir hastanede ozon tedavisine başladı. Güney, "Bu arada sigarayı bıraktım. Bütün bunlara sebep olan sigara. Herkesin bir an evvel bırakmasını diliyorum" dedi.
Yeşilçam’ın ünlü isimlerinden Salih Güney, solunum sisteminde yaşadığı sorunların ardından Yalova'daki özel bir hastanede ozon tedavisi olmaya başladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Ülkü Sarpkaya tarafından tedavisi yapılan Güney, uygulamadan oldukça memnun kaldığını söyledi.
Uygulanan ozon tedavisiyle ilgili bilgi veren Uzman Dr. Ülkü Sarpkaya, yıllardan beri sigara içen Salih Güney’de solunum sistemiyle ilgili problemler oluştuğunu belirterek, "Ancak spor yaptığı için, özellikle yüzme sporuyla yakından ilgilendiği için bir miktar bu oluşabilecek problemler daha az hasarlı bir şekilde oluşmuş. Kalple ilgili damarsal dolaşım problemleri de var. Bu yüzden ozon tedavisi uyguluyoruz" dedi.
İnsandan alınan kana yoğunlaştırılmış oksijen verdiklerini söyleyen Dr. Ülkü Sarpkaya, "Ozonla yoğunlaştırılmış oksijen, vücudumuzun tüm doku ve organlarını oksijenlendirmiş oluyor. Dolayısıyla dokular oksijenle beslendiği için dokuda iyileşme ve yenilenme özelliği var. Kalp sisteminde, dolaşım sisteminde, akciğerle ilgili olan problemlerde yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Salih Bey’de özellikle kalp ve dolaşım sistemiyle ilgili problemler için kullanmaktayız. Bununla beraber kas iskelet sistemi problemlerinde de kullanılıyor, eklem için de ozon uygulamalarımız var. Uygulanan dokuyu besleme özelliği var. Kıkırdak onarımı yapabiliyor, eklem dokusunu uygulanan, mesela diz eklemi dokusunda iyileşme özelliği var. Anti aging olarak bu anlamda kullanılıyor. Erken tanı ve tedavide önemli yeri var. Hastalıklar oluşmadan önce tedavi edilmesi bu anlamda mümkün" dedi.
Ozon işlemi uygulamasının 15 dakika sürdüğünü söyleyen Dr. Sarpkaya, "Haftada bir veya iki kez uygulanabilir. Toplam 10 seans uygulamak gerekiyor" diye konuştu.
GÜNEY, SİGARAYI DA BIRAKTI
Sigarayı da bıraktığını dile getiren Salih Güney ise "Hem sağlığıma bir önce kavuşmak, daha sağlıklı yaşamak için yapıyorum. Hava kirliliğinden dolayı pek oksijen yok. Onun için oksijeni bu şekilde almayı tercih ediyoruz artık. Gerçekten ben faydasını gördüm bu benim 2’nci seansım. Göğüsüm çok rahatladı. Bütün bunlara sebep olan sigara. Dolaylı olarak herkesin bir an evvel bırakmasını diliyorum" dedi.

SG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)