ŞARKICI- aktör Özcan Deniz'in yazıp yönettiği yeni filmi Su ve Ateş'in (Water and Fire) galası İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü Britanya Müzesi'nde yapıldı.
Bir aşk hikayesini anlatan filmin Londra'daki galasına filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Özcan Deniz'in yanı sıra Yasemin Allen, Pelin Akil ve Burçin Birben katıldı. Londra'nın en büyük ve tarihi müzelerinden Britanya Müzesi'nin sinema salonunda gösterimi yapılan filme Londra'da yaşayan Türkler ilgi gösterdi.
Özcan Deniz, müze girişinde basın mensuplarına poz verdikten sonra düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada Londra'daki hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan sanatçıyla birlikte bayan hayranları fotoğraf çektirmek için büyük çaba harcadı. Film gösteriminden önce kırmızı birlikte poz veren yönetmen ve oyuncular, basın mensuplarının filmle ilgili sorularını yanıtladı. Geçen hafta vizyona giren filme gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten sanatçı, "Tek problem Türkiye'de havaların soğumaması. Havalar çok güzel gidiyor. Buradaki havalar olsa, sinema daha keyifli olacak. Ama ona rağmen çok keyifli gidiyor. Bu yılın en iyi açılışı yapılan filmlerinden bir tanesi oldu. İlk haftasını yeni doldurdu. Haftalarca vizyonda kalacak" diye konuştu.
Özcan Deniz, çekimler için neden Londra'yı tercih ettiği sorusuna, "Türk filmlerinde çok kullanılan bir mekan olmadığı için" yanıtını verirken, filmin sonu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Deniz, "İzleyeceksiniz, göreceksiniz. Biraz yoruma açık bir final. Kimisi için mutlu son kimisi için acı son bana sorarsanız mutlu son" dedi.
Yönetmen ve oyuncular daha sonra filmi davetlilerle izledi.
ATEŞ SUYLA TANIŞTI
Çekimlerinin bir bölümü Londra'da geçen film, bir aşk Yağmur ile Haşmet'in aşk hikayesini anlatıyor. Yağmur çok az tanıdığı ve gizemli bir yönü olduğuna inandığı Kemal'e aşık olur. Hayatına giren diğer adamlardan farklı olan Kemal'in ise Yağmur'dan sakladığı çok büyük sırlar vardır. Londra'da rüya gibi günler geçiren çiftin, bugünleri kısa sürede geride kalır. Asıl adı Haşmet olan Kemal, büyük bir mafya ağının içindedir ve Yağmur'u da içine sürükleyecek karanlık olaylar kapıdadır.

GY(AÖ/İD)