Gazetemizde geçtiğimiz günlerde oyuncu Cemal Hünal’ın bir röportajı yayınlandı. Usta oyuncu, dizilerde boy gösteren genç yeteneklerin hiç alışık olmadığı bir mecradan bahsediyordu: Tiyatro... Hünal “Gerçek er meydanı, tiyatro sahnesidir” diyordu. Dizilerde hayran hayran izlediğimiz yeni yetenek geçlerin hiç görünmediği bir alan olan tiyatroya peki şu sıralar kimler gönül veriyor. Son zamanlarda dizilerden tiyatroya dönen; bir yandan dizi diğer yandan tiyatro oyunu sergileyen; seyircinin gözüne bakıp rolünü hakkıyla veren; sahnelerin tozunu yutanların çoğu yine bu işin erbabı çıktı. Hatanın affedilmediği bir mecra olan ve ancak cesur oyuncuların tiyatro sahnesinde bakın kimler var...


- Erdal Özyağcılar’ı uzun bir aradan sonra “Hoş Geldin Boyacı” ile yeniden sahnede gördük... Özyağcılar’a Berna Laçin de eşlik ediyor. Özyağcılar’ın eşi Güzin ve kızı Zeynep Özyağcılar da “Demir” isimli oyunu sahneliyor.
- 12 yıl aradan sonra tiyatro sahnesinde seyircisiyle buluşan bir isim de Yılmaz Erdoğan oldu. “Münaşaka” adlı gösterisiyle İstanbul Komedi Festivali’nin kapanışını yapan Yılmaz Erdoğan “Sahalara döndüğüm için mutluyum” diyerek hislerini dile getirdi. 
- Güldür Güldür’ün sevilen yüzlerinden İrem Sak, her ne kadar tiyatronun içinde olsa da, bu sefer bomba gibi bir oyunla televizyon için değil seyirci için sahnede.  “Hepimizin Öyküsü Aynı” isimli oyunda İrem Sak, Hatice Aslan ve Pınar Çağlar Gençtürk’le birlikte eşsiz bir oyun sergiliyor. 

- Bir süredir gösterimde olan “Kadınlar, Filler ve Saireler” isimli oyunda ise Vahide Perçin, Yasemin Çonka, Açelya Topaloğlu rol alıyor. Komşu oldukları hâlde birbirine yabancı üç kadının, komik ve trajik varoluş mücadelesinin ele alındığı oyun; kadınların, erkeklerle ve hayatla baş etme metotlarını mizahi ve vurucu bir dille anlatıyor. 
- “Alevli Günler” isimli tiyatro gösterisinde ise Cem Davran ve Erkan Can gibi usta isimler buluyor. Biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar seyirciye çağdaş bir “Yaşar-yaşamaz” hikâyesi sunuyor. 
- Cem Davran ve Erkan Can, “Bezirgân” isimli oyunda da buluşuyor ve ikili seyirciye âdeta uyum içinde çalıyoruz izlenimi veriyor. 
- Romantik komedi “2’si 1 Arada” oyununda ise Neslihan Yeldan, Cemal Hünal, Ruhi Sarı ve Duygu Şen performans gösteriyor. Oyunda “Kadının fendi bu sefer galip gelecek mi?” sorusunun cevabı seyircileri bekliyor. 
- “Yetersiz Bakiye”de ise usta ve sevilen sanatçılar Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Turgut Tunçalp, Eylül Öztürk sahne alıyor. Seyirciler kendileriyle oyun arasında bağlantı kurduğu oyunda cebimizde taşıdığımız, koleksiyonunu bile yaptığımız kredi kartlarının aile içindeki yerine şahit oluyoruz. 
- “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” isimle gösteride Deniz Çakır, Şebnem Sönmez, Zeynep Kankonde, İpek Türktan Kaynak ve Kadir Çermik bir arada. Oyun, baskı altında verilen hayat mücadelesini, kadınların kafasındaki “sistemli karışıklığı” sorguluyor. 
- İpek Bilgin’in yönettiği “10 11 12” tiyatro oyununda ise Ezgi Mola ve Enis Arıkan ters köşe rollerle sahnede. Bir rezidansta yaşayan 2 komşuyu canlandırdıkları oyunu, gri ve gerilimli bir komşuculuk hikâyesi olarak nitelendiriyor ikili. 
- Polisiye dizi Behzat Ç. ile rating rekorları kıran Erdal Beşikçioğlu  ise şu sıralar “Bir Delinin Hatıra Defteri” isimli oyunla sahnenin tozunu attırıyor. Yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları konu alan oyun,  yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir adamı anlatıyor.
- Kariyerine futbol ile başlayıp daha sonra dizi ve sinemaya yönelen yeni nesil oyuncu Serenay Aktaş ise ilk defa tiyatroya adım atıyor. Serenay Aktaş, “Benim Neyim Eksik” isimli oyunla seyirciyi güldürecek.