İşte Sabah gazetesi magazin eki Günaydın’ın sorularını yanıtlayan Nihat Doğan’ın o röportajından satır başları...

 

Filozofvari bir üslupla Twitter'da fenomene dönüşmek; imaj mıydı, gerçek miydi?

 

Gerçek bu, imajı yürütemezsiniz. Sadece sosyal medyada değil, katılmış olduğum 'Survivor'da da insanlar o dönem tereddütteydi. Yarışmaya katıldığımda; felsefeci kimliğimizin üzerine daha da çok koyduk.

 

Kendinizi bu ülkenin kahramanı olarak mı görüyorsunuz?

 

Bir felsefem var ve kahraman olmak istiyorum. Bunu başından beri söyledim. Hz. Ali'nin güzel bir sözü vardır; 'Ortadaki bir zulmü durduramıyorsanız, en azından onu duyurun' der. Ben de bu konuda çok çaba sarf ettim. Bu ülkede bir sürü din düşmanı, vatan haini ve milli irade düşmanı sanatçı var; hepsine tahammül ettiler de, bir Anadolu çocuğuna tahammül edemediler.

 

Yaşadığı maddi sıkıntlar da olduğunu ifade eden Doğan, bu konuda da şunları kaydetti!

 

Cep dolu muydu?

 

Boşaldı artık... Şaka bir yana gerçekten zor günler geçirdim ama manen mutlu olduğum süreçlerden bir tanesini yaşıyorum. Yarattıkları algı operasyonu ile linç girişiminde bulundular.

 

Ekonomik sıkıntılardan dolayı ucuz otellerde kaldığınız konuşuluyordu...

 

Yok canım, ne yaptın! Benim parayla ilgili bir sorunum yok. Otelde yaşamıyorum, çok şükür evim var. Ayağımı yorganıma göre uzatmayı bilirim.

 

Sanırım yeni proje de yoldaymış...

 

Kendimi inzivaya çekmiştim ama son iki aydır konserlere başladık. Yılbaşında da Montenegro'da sahneye çıkacağım. Allah nasip ederse, üç ay sonra da yeni bir albüm çıkarmaya niyetim var; çalışmalara başladık.