DİYARBAKIR’ın Ergani İlçesi’nde 19 yaşındaki Mutlu Kaya’yı silahla vurarak ağır yaraladığı öne sürülen eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan’ın tutuklu yargılandığı davada ifade veren Kaya’nın annesi Hanım Kaya, "Sanık Veysi Ercan, para yardımı yaptığını ve 50 bin TL verirsek kızımızdan vazgeçeceğini söyledi" dedi

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın erkek arkadaşı Veysi Ercan’ın ’Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılamasına devam edildi. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veysi Ercan ve Mutlu Kaya’nın aile bireyleri katıldı.

"MUTLU HEDEF DEĞİLDİ"

Duruşmada hastanede alınan Mutlu Kaya’nın ifadesi okundu. İfadeye karşı söz hakkı verilen sanık Veysi Ercan, Mutlu Kaya ile 2014-2015 yılları arasında arkadaşlık yaptığını ve Diyarbakır'da 3 kez otelde birlikte kaldıklarını söyledi. Olayın olduğu gün Mutlu'nun kendisine hakaret ettiğini iddia eden Ercan, rastgele ateş açtığını, Mutlu'nun evde olduğunu ve yaralandığını da sonradan öğrendiğini ileri sürdü.

"ÖLDÜRÜN BİZ DE KURTULALIM"

Duruşmada söz hakkı verilen Mutlu Kaya’nın babası Mehmet Kaya sanığın daha önce kendilerini tehdit ettiğini anlatırken, sanığın kızıyla olan arkadaşlığını bilmediğini söyledi. Ercan'ın daha önce kendisini ve ailesini tehdit ettiğini de söyleyen Kaya, olayı Ercan'ın ağabeyine de aktardığını; ancak ağabeyinin de kendisine öldürün biz de kurtalılım dediğini ileri sürdü.

Veysi Ercan'ın kendisine para yardımı yaptığı için kızını bırakmak için 50 bin lira istediğini de söyleyen Mehmet Kaya, Ercan'ın kızıyla gezerken harcadığı paraları geri istediğini ifade etti.

MUTLU’YU KAÇIRIP DÖVMÜŞTÜ

Veysi Ercan’ın sürekli kendilerini tehdit ettiğini söyleyen Mutlu’nun ablası D.Z. ise, sanığın "Mutlu'yu bana vereceksiniz" diyerek kendilerini tehdit ettiğini söyleyerek 50 bin liralık iddiayı tekrarladı. Daha önce Ercan'a 30 bin TL ödeme yaptıklarını; buna rağmen Ercan'ın Mutlu'yu kaçırmar istediğini anlatan abla D.Z., sanığın ablasını kaçırdığını ve dövdüğünü iddia etti.