Manuş Baba: Beste çalıntı değil, raslantı!

Son dönemde 'Eteği Belinde' şarkısıyla müzik dünyasında fırtınalar estiren Manuş Baba’nın bu eserinin çalıntı olduğu iddia edilmişti.

Besteci Atilla Yılmaz, Manuş Baba'nın 'Senden Gayri' adlı şarkısını izin almadan kullandığını iddia ederek 51 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Atilla Yılmaz ayrıca MSG tarafından alınan "İki eserin tempoları farklı olsa da ara nağmelerin bire bir aynı olduğu tespit edildi" raporunu mahkemeye sunmuştu.

'ARA NAĞMELERİN AYNI OLMASI ESERLERİN AYNI OLACAĞI ANLAMINA GELMEZ'


Davanın reddini isteyen Manuş Baba, önceki gün görülen davada "Bu eser Youtube'da 165 milyon kez izlenmiş ve bizzat benim tarafından bestelenmiştir. Ara nağmelerin aynı olması, eserlerin aynı olacağı anlamına gelmez" ifadelerine yer verdi. 

AVUKATI DİĞER ŞARKILARIN DA İNCELENMESİNİ İSTEDİ


Manuş Baba’nın avukatı da “Davaya konu ara nağmeler, her musiki eserde bulunması mümkün olan yedi nota üzerine kurulu bir motiftir. Bu itibarla benzerliğin olağan bir rastlantı olduğu sabittir” diye savunma yaptı. 

Avukat, davaya konu ara nağmenin ayrıca başka eserlerin ara nağmeleriyle de benzerlik taşıdığını belirterek “Gözlerin İstanbul”, “İstek”, “Sevmezsin Yar” ve “İki Keklik” adlı şarkıların da incelenmesini isted