Çanakkale Deniz Zaferi’ni konu alan “Son Mektup” filminin İstanbul özel gösterimi, önceki akşam Kanyon Cinemaximum Sinemaları’nda yapıldı.

Son Mektup’un galasına başrol oyuncuları Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Bülent Şakrak, Hüseyin Avni Danyal, yönetmen Özhan Eren ve filmde kullanılan “Sonsuza Kadar” adlı şarkıyı seslendiren Yonca Lodi’nin yanı sıra sanat dünyasından pek çok ünlü katıldı.  Gala öncesi basına röportaj veren ekip, heyecanlarını gazetecilerle paylaştı. Filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen, aynı zamanda müziklere de imza atan Özhan Eren “Yaklaşık 7 yıl önce ‘Son Mektup’un hikayesini kurmaya başladım. 2 yıl kadar senaryosu sürdü.


photo
 

3 yıl yapım tasarım sürdü, son 2 senedir de çekimler... Türk sinemasına 101. yılında çok çalışılmış, emek verilmiş bir  film kazandırmak istedik. Umarım başarmışızdır. Oyuncularımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. Eren, sanılanın aksine Çanakkale Savaşı ile ilgili yeterince  film yapılmadığını da sözlerine ekledi:

“Zannediyoruz ki çok Çanakkale filmi yapıldı. Hayır! Böyle büyük bir zafer için üç beş film, deniz ve damla mertebesindedir. Ama her sene daha iyisini yapacağız, bundan endişeniz olmasın. Bizim filmimizin diğer Çanakkale filmlerinden farkı konu itibariyle Deniz Zaferi’yle sonuçlanan tarihsel kesitin altyapısını anlatmasıdır. Bizim şansımız çok uzun süre çekimlere vakit ayırabilmemizdir.”


Filmin başkahramanlarına hayat veren  Nesrin Cavadzade ve Tansel Öngel ise şunları söyledi:


- Nesrin Cavadzade: “Filmde Nihal Hemşire’yi canlandırdım. 24 yaşında gencecik bir hemşire. Bütün ailesini Balkan Savaşı’nda kaybetmiş ama yine de gönüllü olarak Çanakkale Savaşı’na katılmayı seçmiş cesur bir kadın. Fuat adında bir çocukla yolu kesişiyor ve onu himayesi altına alıp annelik yapmayı seçiyor. Ve bir noktada da Tansel Bey’in oynadığı Salih Yüzbaşı, Nihal Hemşire’ye hem destek oluyor, satır arası mahcup bir aşk doğuyor.”

- Tansel Öngel: “Ben Tayyareci Yüzbaşı Salih Ekrem’i oynadım. O tarihte hava kuvvetlerimiz yok. Motor bilen subaylarımız müttefikimiz Almanya’da eğitim görüyor. Her biri ayrı bir kahraman, her biri ayrı bir deli. Çünkü kahraman olabilmek için deli olmak lazım. O tatlı kahraman delilerden biri. Yolu Nihal Hemşire’yle kesişiyor ve savaşın içinde insani duygularını kendilerine hatırlatan sıcacık bir aşk yaşıyorlar.”

 

Bu  film ağlatır



Filmin soundtrack’inde yer alan “Sonsuza Kadar” şarkısını seslendiren Yonca Lodi, “Son Mektup”la ilgili iddialı konuştu: “Proje bana geleli iki yıl gibi bir süre geçti. Şarkıyı ilk dinlediğim anda tüylerim diken diken oldu. Müthiş bir şarkı, müthiş sözler... Uzun zamandır bu şarkıyla yaşıyoruz. Filmin ağlama garantisi olduğunu biliyorum. Gerçekten çok büyük emek var.” Film, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü olan bugün vizyona girdi.