Adnan Oktar'ın kediciklerinden biri olan Gülşah Güçyetmez hakkında bilmediğiniz çok şey var. Güçyetmez, 'Bilfen koleji'nde okumuş daha sonra 'Fenerbahçe Lisesi'ni birincilikle bitirmiş ve Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuş. İşte kedicik Gülşah'ı daha yakından tanıyacağınız özel röportaj...


Kedicik Gülşah'ın Bilinmeyenleri! Makine Mühendisiymiş

Zaten çok güzelsiniz, neden bu kadar iddialı giyinip, makyaj yapıyorsunuz?/ Bence güzellik ruhun Allah'a aşık olmasıyla ortaya çıkıyor. İmanla, eğitimle, kültürle de daha etkili hale geliyor. Her bayan fıtrat olarak güzel olmak ister. Ben de bütün imkanlarımı kullanıp güzel, temiz, nezih, kaliteli görünmek istiyorum.

Kedicik Gülşah'ın Bilinmeyenleri! Makine Mühendisiymiş

Biliyorsunuz bazı kişiler Müslümanları hem görünüm olarak, hem ahlak olarak dünyada olumsuz, hoşa gitmeyen yönlere sahipmiş gibi tanıttı. Oysa Allah Müslümanların temiz ve bakımlı olmasını istiyor.

Kedicik Gülşah'ın Bilinmeyenleri! Makine Mühendisiymiş

Adnan Oktar ile yolun ne zaman kesişti? Size 'kedi canını seveyim' derken acaba makyajdan mı esinleniyor?/ Üniversitedeyken, Adnan Oktar Hoca'mızın kitaplarını okumaya başladım ve Hocamızla tanışmak istedim. Adnan Oktar dünya üzerinde daha önce kimsede görmediğim samimiyet, candanlık, çok derin incelikleri fark eden keskin bir akla sahip

Kedicik Gülşah'ın Bilinmeyenleri! Makine Mühendisiymiş

O yüzden Adnan Oktar ile tanıştığımda, Allah aşkını öğrendim. Ve ruhum canlandı. Allah sevgisi insana mutluluğun en fazlasını yaşatan 7. bir his diyebilirim.


Kedicik Gülşah'ın Bilinmeyenleri! Makine Mühendisiymiş
Elbette bu sevginin içinde şefkat ve merhamet de var. Kedi canını sözü Hocamızın Allah aşkını kelimelerle ifade ettiği hoşuma giden güzel sözlerinden biri. Hocamız konuşmaya başladığında ruhumda çok derin etkileri olur. Çünkü insanları düşünmeye, Allah'ı sevmeye teşvik eder.

Kedicik Gülşah'ın Bilinmeyenleri! Makine Mühendisiymiş
Adnan Oktar'ın iltifatları karşısında şaşırdığın oluyor mu, hep böyle tatlı dilli midir?/ Çok heyecanlanıyorum. Çünkü samimiyetle Allah sevgisiyle söylediğini biliyorum. Hocamın her sözü birbirinden tatlı, farklı ve etkileyici oluyor.Bir insanın karşılıksız olarak bu kadar coşkun sevgi sunabilmesi rastlanan bir şey değildir. Hocamızın her iltifatında samimi sevgisini hissetmek çok büyük bir nimet. Ve evet hep böyle güzel sözlü, gönül alıcı bir üslubu vardır.
Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?/ Makina mühendisiyim, başta biyomimetik olmak üzere bilimsel konularla ilgilenmeyi, yeni gelişmeleri okumayı, araştırmayı seviyorum. Bilim, Allah'ın yaratma sanatını daha yakından görmek, Allah'ı daha çok sevmek, Allah'tan daha çok korkmak için güzel bir vesile.
Canlıların yapısındaki her detay, tek bir proteinin gösterdiği akıl insanda hem müthiş bir hayranlığa hem de çok hoş bir heyecana sebep oluyor. Mesela hücrenin içinde mükemmel bir akıl müthiş kompleks bir dünya var. Binlerce insan biraraya gelse tek bir hücre içindeki aklın onda birini dahi gösteremez.
Makina mühendisisiniz hatta ticaret de yapmışsınız, kendinize ait işiniz var mı?/ Mühendislik küçük yaşlarımdan beri ilgimi çeken bir daldı. Allah nasip etti eğitimini de aldım. Severek okudum. Eğitimim, bir diğer ilgi alanım olan biyomimetik ve doğadaki tasarım konularındaki araştırmalarımda da güzel bir zemin oldu. İş hayatım ise biraz daha ayrı bir konu.
İthalat ihracatla ilgileniyorum. Ama tabi benim için hayatımın her anı işte de olsam evde veya arkadaşlarımla eğleniyor da olsam hep Allah içindir. Bir Kuran ayetinde, “De ki: "Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah'ındır." (Enam Suresi, 162) diye bildirilir.
Ben de bu ayeti hayatıma hakim kılacak şekilde yaşamaya özen gösteriyorum. Her nerede olursam olayım, hangi işle meşgul olursam olayım, Allah'ın benimle olduğunu bilerek, yaptığım her işi Allah'ın razı olmasını umarak yapmak için en fazla özeni gösteriyorum. İnsan ancak böyle bir özenle yaşayınca huzurlu, neşeli ve rahat yaşıyor.
Kedicik Gülşah'ın Bilinmeyenleri! Makine Mühendisiymiş

Adnan Oktar'la tanışmanız nasıl oldu? / Üniversitede okurken hocamızın kitaplarını okumaya başladım. Okumaya başlar başlamaz çok etkilendim. Hayatımda ilk defa bir konunun bu kadar sade ama aynı zamanda bu kadar etkileyici şekilde anlatıldığına şahit oluyordum.
Tüm kitapları sırayla okudum ve kitaplardaki anlatım çarpıcılığına, akla, samimiyete hayran oldum. O güne kadar hiç düşünmediğim pek çok konuyu düşünmemi sağladı okuduklarım. Sonra, Allah'a milyonlarca kez şükürler olsun canım, ruhum, bitanem, aslan hocamla tanıştım.
Kaç dil biliyorsunuz? / İngilizce ve Almanca biliyorum. Arapça öğrenmek istiyorum, son dönemlerde biraz çalışmaya da başladım.
Hayat felsefeniz nedir? / Allah aşkıyla yaşamak, Allah aşkıyla dünyayı güzelleştirmek.
Kedicik Gülşah'ın Bilinmeyenleri! Makine Mühendisiymiş