Dünyanın en güzel kadınlarından biri olan Fransız oyuncu Isabelle Adjani, Türkiye'den Cezayir'e göç etmiş İstanbullu bir babanın kızı.

 Fransız sinemasının en önemli yıldızlarından olan ve Traffaut'nun "Adele'in Hikayesi" filmiyle şöhreti yakalayan Isabelle Adjani, halen dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak gösteriliyor.

1988 yapımı Camille Claudel filmindeki rolüyle Oscar'a aday gösterilen Adjani'nin ilginç bir öyküsü var.

Ses dergisinin 13 Eylül 1975 tarihli sayısında Isabella Adjani'den Türk kızı olarak bahsediliyor. Isabelle Adjani'yle ilgili internet sitelerine göz attığınızda, bu güzel sanatçının 27 Haziran 1955'te Alman bir anne ile Türkiye'den göç etmiş Cezayirli bir babanın kızı olduğunu okuyacaksınız. Geçmiş yıllarda bizim basınımızda da Isabelle Adjani'nin Türk kanı taşıdığına dair haberler yer almıştı.

Gerçekten de Adjani'nin soyağacında Türkiye ve İstanbul'un önemli bir yeri var. Çünkü ünlü Fransız yıldızın büyükbabası, sonradan Cezayir'e göç etmiş olan İstanbullu bir Ermeni.

1987'de çevrilen "Ishtar" filminde Isabelle Adjani'yle birlikte rol alan ve bir gerilla liderini canlandıran Haluk Bilginer, bu bilgiyi bizzat kendisinden almış.