'Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor' filminde "Kıvırcık Ömer"i canlandıran Talip Güran yıllar sonra görüntülendi.

OYUNCULUĞU BIRAKIP TİCARETE ATILDI

Yeşilçam'ın unutulmaz klasikleri arasında yer alan "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" filminde "Kıvırcık Ömer"i canlandıran Talip Güran, Bodrum'da ticarete atıldı. İlçede tahta sandalye imalatı yapan Güran, atölyesinde tahtaları çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra sandalye haline getiriyor.

60 İLA 80 LİRADAN SATIŞA SUNUYOR

Plastik sandalyelerin yaygınlaşmasıyla birlikte neredeyse yok olan tahta sandalyeleri eski popülerliğine kavuşturmak isteyen Güran, yaptığı sandalyeleri turuncu, yeşil, mavi ve beyaza boyayarak 60 ila 80 liradan satışa sunuyor.

"PLASTİĞE SAVAŞ AÇAN KAHRAMAN"

Güran'ın yardımcısı Alev Buharalı ile yaptığı sandalyeler, Bodrum'da restoran ve kafelerde kullanılıyor. Sinema sektöründen sonra, bir zamanlar sinema salonlarının vazgeçilmezi olan tahta sandalye üretimine başlayan Güran, kendisini "plastiğe savaş açan kahraman" olarak tanımlıyor.

"ESKİDEN 'BONUS KAFALI' İNSANLAR YOKTU"

Ticarete atılma serüvenini anlatan Talip Güran, televizyonlarda yıllarca reklam filmi oyuncusu olarak boy gösterdiğini söyledi. Kıvırcık saçları nedeniyle insanların zihninden silinmediğini ifade eden Güran, şöyle konuştu: "Eskiden 'bonus kafalı' insanlar yoktu. Şimdilerde oldukça çok. Onun için özellikle reklam filmlerinde sıkça tercih edilen oyuncular arasında yer aldım. Siyah-beyaz yayıncılık döneminde neredeyse her reklamda boy gösteriyordum. Sonrasında 1978 yılında yapılan İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Feritkarakterlerini canlandıran Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan üçlüsünün olmadığı ilk film olan Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filminde rol aldım."

İşte Kıvırcık Ömer'in son hali;