İSTANBUL, () KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleri ve Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Vakfı tarafından düzenlenen 11'inci "Geleceğin sineması" proje yarışması başlıyor.  

Öğrencilerin kısa film üretimlerini, proje ve senaryo aşamasında desteklediği " Geleceğin Sineması" projesi jürisinde Selçuk Yöntem, Cansel Elçin, Murat Şeker, Ozan Açıktan, Aslı Öymen gibi isimler yer alıyor.
Üniversitelerin Güzel Sanatlar ve İletişim Fakülteleri'nin Sinema Bölümleri'nde okuyan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin sinema alanındaki üretimlerini destekleyerek, kısa film üretimine katkıda bulunmak ve bu anlamda genel olarak sinemanın geleceğine ve öğrencilerin vizyonunu geliştirmeye destek olmak amacıyla düzenlenen en önemli projelerden biri olan “Geleceğin Sineması" Projesi için son başvuru tarihi 6 Haziran 2014.


GENÇLERE ÖDÜLLERİNİ, GENÇ SİNEMACILAR VERECEK

Katılımcıların, herhangi bir tür sınırlaması olmaksızın; kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon dallarında projeleriyle başvurabilecekleri “Geleceğin Sineması 11'inci seçici kurulu'nda T.C. Kültür Turizm Bakanlığı, Bakan Danışmanı Abdurrahman Çelik;
Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Cem Erkul, Gazeteci Aslı Öymen, Oyuncu Cansel Elçin, Yapımcı Elif Dağdeviren, yapımcı Esra Even, Cast Direktörü Harika Uygur, Yönetmen Murat Şeker, yönetmen Ozan Açıktan,  gazeteci Ömür Gedik ve Oyuncu Selçuk Yöntem yer alıyor.

EG (MK) (FOTOĞRAF)