Tiyatro ve sinema sanatçısı Ferhan Şensoy, bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyordu. 70 yaşındaki Şensoy'un saat 02.30 sıralarında hayatını kaybettiği belirtildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

HASTANEDEN AÇIKLAMA 

İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz" denildi.

TÜM SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN

"TÜM SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN" 

Ferhan Şensoy'un kurduğu 'Ortaoyuncular'dan yapılan açıklamada, "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy'u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun" denildi.

Usta oyuncu Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal, kötü haberi sosyal medya hesabından duyurdu: Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz.

​​​​​​​CANIM BABACIĞIM UÇTU GÖKLERE

"CANIM BABACIĞIM UÇTU GÖKLERE" 

Babasını kaybeden oyuncu Derya Şensoy ise "Canım babacığım uçtu göklere" mesajını paylaştı. Şensoy'un diğer kızı Müjgan Ferhan Şensoy da yaşadığı büyük üzüntüyü sosyal medyada dile getirdi.​​​​​

"YÜREĞİM ACIYOR, ÇOK CANIM ACIYOR" 

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Perran Kutman, gözyaşlarına hakim olamadı: Konuşamıyorum, şu anda öğrendim. Çok güzel günler geçirdik, çok güzel oynadık. Allah aileye, aileye sabır versin. Çok acı, yüreğim acıyor, çok canım acıyor. Tiyatroyla ilgili yürekli bir adamdı. 'Ferhangi Şeyler', bin küsür oyun oynanır mı? Adam gibi adamdı, o kadar az ki artık. Ne olur, çok acı çekiyorum!

​​​​​​​BELGESELİ ÇEKİLECEKTİ, GEÇ KALINDI

"BELGESELİ ÇEKİLECEKTİ, GEÇ KALINDI" 

CNN Türk canlı yayınında konuşan sanatçı Nevra Serezli, "Belgeseli çekilecekti, geç kalındı. Tiyatroya çok büyük şeyler kattı. İlk yıllardan beri küçük sahnelerinden itibaren izlerim. Sadece sahnede seyirciyi elinde tutmasıyla örnek olmuştur. Her sene üst üste seyretseniz bıkmazdınız. Sanatçı kişiliğinin altını dolduran bir insandı. Çok büyük bir değeri kaybettik. Ona hayranlığımı her zaman belirtmişimdir" dedi.

​​​​​​​MAHALLEMİZİN GÜZEL ABİSİNİ KAYBETTİK

"MAHALLEMİZİN GÜZEL ABİSİNİ KAYBETTİK" 

Yönetmen Nebil Özgentürk, "Ferhan Şensoy tiyatroyu kendinden sonraki kuşaklara aktardı ve öğretti. Onu bu toplum unutmaz. Mahallemizin güzel abisini kaybettik" ifadelerini kullandı.

​​​​​​​MELEK BAYKAL

MELEK BAYKAL 

"Son dakika haberi düştü telefonuma ve çok çok kötüyüm şu anda. Çok üzgünüm. Rahatsız olduğunu biliyordum, dualar gönderdik ona ama kurtaramadık."

​​​​​​​FAZIL SAY

FAZIL SAY 

"Türk halkının başı sağ olsun. Bir üstün yetenekli, 'Büyük Usta'yı kaybettik. Nurlar içinde uyusun Ferhan Şensoy. Çok üzgünüm…"

​​​​​​​NİLGÜN BELGÜN

NİLGÜN BELGÜN 

"Ah Ferhan Şensoy’u kaybetmişiz çok ama çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun canım arkadaşımın."

​​​​​​​GÖKSEL KORTAY

GÖKSEL KORTAY 

"Sabah haberlerinde beş dakika önce duydum. Ferhan Şensoy, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük ustalardan biriydi. Müthiş vizyonu olan, müthiş vizyonu olan bir insandı. Çok zeki ve çok parlak düşünce tarzı olan bir insandı. Yazdıkları inanılmazdı."

​​​​​​​TOLGA ÇEVİK

TOLGA ÇEVİK 

"Çok ama çok üzüldüm. İnanılmaz yazar, şahane tiyatrocu, eşsiz meddah, bir ağabey, muhteşem bir zeka, gerçek bir Don Kişot. Gitti Düşbüküm. Nur içinde yat."​​​​​​​

CEZA

CEZA 

"Çok üzgünüm. Seni anlatmaya kelimeler yetmediği gibi veda etmek için de cümle bulamıyorum Ferhan abi. İyi ki seni tanıdık. Yaydığın ışık ve öğrettiğin her şey için teşekkürler."

​​​​​​​MERT FIRAT

MERT FIRAT 

"İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu daim olacak…"​​​​​​​

AYŞEGÜL ALDİNÇ

AYŞEGÜL ALDİNÇ 

"Onu tanımlamaya kelimelerim yetmiyor. Yeri dolmayacak bir değeri daha kaybettik. Gittikçe yalnızlaşıyoruz. Üzüntüm tarifsiz. Derya’cığıma, güzelim kızları Ferhan’cığım ve Derya’cığıma gani gani sabırlar diliyorum. Türk tiyatrosunun ve sevenlerinin başı sağ olsun."

​​​​​​​MESUT YAR

MESUT YAR 

"Kültür ve sanatın sadece dizi oyunculuğu ve şarkıcılık ekseninde algılandığı popüler kültürde değerini yeterince bilmeyenlerimiz de oldu. Hepimiz adına “Pardon” büyük usta. Başınız sağ olsun Ortaoyuncular ve Türk tiyatro ve edebiyat dünyası."​​​​​​​FERHAN ŞENSOY KİMDİR

FERHAN ŞENSOY KİMDİR? 

Ferhan Şensoy, 26 Şubat 1951 tarihinde Samsun Çarşamba'da dünyaya geldi. Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur.

​​​​​​​

1957 yılında Samsun Gazi Osman Paşa İlkokulu'nun ardından 1961'de Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. 1970'de Çarşamba Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'ne girdi. 1971'de Ayfer Feray Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuk yapmaya başladı. 1972'de Ecole Superieure d’Art Dramatique (T.N.S) / Strazburg’da tiyatro öğrenimine başladı.

​​​​​​​SAYISIZ ÖDÜL KAZANDI

SAYISIZ ÖDÜL KAZANDI 

1993’te yeniden yazdığı 'Parasız Yaşamak Pahalı' oyununu sahneye koyan Şensoy, 'Şu Gogol Delisi' adlı oyununu Türkçe olarak yeniden yazdı. Avni Dilligil En Özgün Oyun Ödülü alan oyun; Derya Baykal’a Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getirirken, Canan Göknil’e de, Avni Dilligil En İyi Giysi Ödülü’nü getirdi. 'Güle Güle Godot' ve 'Denememeler' aldı iki kitabı yayınlanan Şensoy’un, 'Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı' oyunu amatör bir Türk tiyatro topluluğu tarafından New York'ta sergilendi. Devam eden 'Ferhangi Şeyler' gösterileriyle, Altın Objektif Ödülü’ne layık görüldü.

​​​​​​​KAVUĞU MÜNİR ÖZKULDAN DEVRALDI

KAVUĞU MÜNİR ÖZKUL'DAN DEVRALDI 

1989'da Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu’nu Münir Özkul'dan devralan Şensoy, tarihi Ses Opereti'ni onardı ve Ses 1885 adıyla açtı. Sahnenin onarılmasının ardından Ortaoyuncular, Soyut Padişah’ı oynadıkları Küçük Sahne’den Ses 1885’e taşındı. Aynı yıl, yönetmenliğini Yavuz Özkan'ın yaptığı Büyük Yalnızlık filminde Sezen Aksu ile birlikte oynadı.​​​​​​​

Tek kişilik oyunu 'Ferhangi Şeyler', 1987 yılından beri aralıksız devam ediyordu. Münir Özkul'dan devraldığı Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Rasim Öztekin'e devretmişti.