TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinin 60'dan fazla ülkeye ihraç edildiğini söyledi.
 
İZLENME PAYLARI ARTTI
 
TRT'nin tek yayıncı olduğu dönemden, yüzlerce kanalın olduğu bir döneme geldiğini belirten ibrahim Eren, “TRT şu anda, çoklu televizyona geçtiğimiz günden bugüne kadar aldığı en yüksek izlenme paylarına sahip. Özellikle son birkaç yıldır yayınlanan diziler TRT'nin izlenme paylarını artırdı" dedi. Yayıncılıkta rekabete dikkat çeken Eren, “Bizim için izlenilirlik önemli. Çünkü, verilen emek ne kadar geniş kitleye ulaşırsa motivasyon o kadar iyi olur" şeklinde konuştu.
 

ORTADOĞU'DA POPÜLER

 
“Erdoğan, Bahreyn'de resmi orkestranın icra ettiği Diriliş müziği ile karşılandı. Ortadoğu'da popüler oldu dizimiz. Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu, kadim bir medeniyetin dirilişini anlatıyoruz. Bu, tekrar bir arada yaşama kültürünü hatırlatması açısından önemli. Diriliş Ertuğrul'u 60'dan fazla ülkeye sattık. TRT bugüne kadar Ortadoğu'ya hiç dizi ihraç etmemiş. Diriliş Ertuğrul, Araplar tarafından internetten o kadar çok izlendi ki, kendileri Arapçaya çevirdi. İster istemez oradaki büyük kanallar almak zorunda kaldı. İlk Katar aldı ve Ortadoğu'ya dağıttı. Sadece Diriliş Ertuğrul'u değil, Filinta'yı da ihraç ettik. Payitaht için ise ön görüşmeler yapıyoruz."