Ünlü şarkıcı Deniz Seki, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan çarptırıldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtayca onanmasının ardından 2 hafta önce yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.
İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla hükümlü bulunduğu Bakırköy Cezaevi'nden dilekçe gönderen Seki, paralel yapı iddialarına değinmişti. Seki hakkında soruşturmayı yürüten savcı Bilal Bayraktar ile hüküm veren üç hakimden ikisinin açığa alındıkları, dönemin İstanbul Jandarma Komutanı hakkında da müebbet hapis istemiyle dava açıldığı anlatmıştı.
Deniz Seki'nin mahkum edildiği mahkemelerin adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kaldırıldıkları aktarılan dilekçede, Seki hakkında verilen hükmün Yargıtay Dairesi, Ceza Genel Kurulu, Anayasa Mahkemelerinden oybirliğiyle geçmediği kaydedilmişti.
ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERİN KAPATILMASI GEREKÇE OLAMAZ
Talebi değerlendiren İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi, dilekçedeki yeniden yargılama nedenlerini yeterli bulmadı. Mahkeme, dilekçedeki, delillerin yeniden değerlendirilmesi ve Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının yeniden yargılamaya gerekçe olamayacağını belirterek reddetti. Seki, yasa gereği, red kararını bir üst mahkeme olan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşıyarak itirazda bulunabilir.
“YARGIDAN AF YA DA MERHAMET BEKLEMİYORUM”
Deniz Seki’nin mahkemeye gönderdiği mektupta ise şu ifadeler yer almıştı: “Bu yargının hastalıklı döneminin tek mağduru olarak hala içerideyim. O dönem yargı tarafından mağdur edilen herkese geç de olsa iade-i itibar yapılmışken bana bu yapılmamıştır. Yargılamamda yapılan bu kadar usulsüzlüğe, hukuksuzluğa rağmen Yargıtay da, Anayasa Mahkemesi de bu hukuksuzluklara maalesef sessiz kalmayı tercih etmiştir. Ben yargıdan af ya da merhamet istemiyorum. Kapalı cezaevinde geçirilecek süreyi de tamamlayarak yeniden yargılanma isteğinde bulunmayı da özellikle tercih ettim. Tek isteğim bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından yeniden yargılanmamdır. Sizden gereğini samimi, kalbi duygularla ve içten saygılarımla talep ediyorum." 
Deniz Seki hakkında flaş karar!