'Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz'

TSK içinde bir grup askerin İstanbul ve Ankara’da darbe girişiminde bulunması, halkı ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çağırması üzerine binlerce kişi yollara düştü. Nihat Doğan ve Duygu Çetinkaya’nın da halkın arasına karıştığı gecede, birçok ünlü isim sosyal medya hesaplarından Türk bayrağı fotoğrafını paylaşarak düşüncelerini dile getirdi. Doğan, paylaştığı videoda takipçilerine, “Bu hainlere karşı halkımı sokağa davet ediyorum” diye seslendi.

Asker kızı olan Duygu Çetinkaya, Üsküdar’da sokağa çıkarak tepkisini gösterdi. Halk ve asker arasındaki arbedenin videosunu paylaşan Çetinkaya, “Polisler gelip askerlerin hepsini tutukladı. Bir asker kızı olarak ilk defa Türk askeri olduğunu söyleyen birine bağırdım. ‘Emir’ aldık diyorlar. ‘Kimden’ diyoruz, cevap yok. Bu sis perdesi aralanacak elbet ama olan yine vatana, vatandaşa, güvene, özgürlüğe ve bu millete olacak” sözleriyle o anki durumu anlattı. 
 Nilüfer: “Demokrasiden vazgeçme-yeceğiz. Askerlerimiz, vatandaş-larımız ve polislerimiz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz.”

Gülben Ergen:  “Bu vatanı bölemeyeceksiniz. Bölünmedik, bölünmeyeceğiz. Askerin üniformasını giyip ülkeyi kana, korkuya bulayan şerefsizler, birliğimiz karşısında duramayacaklar. Tek yürek olup bu çok ağır yarayı birlikte saracağız.”
 Arzu  Sabancı: “Birlik ve beraberlik zamanı...”

 Mahsun Kırmızıgül: “Bu ülke darbelerden çok acılar çekti. Her türlü darbeye hayır! Bunun adı askerin yönetime el koyması falan değil, düpedüz ihanettir. Bu ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin.”
 Tolgahan Sayışman: “Hak, adalet en kısa zamanda yerini bulacak ve aydınlığa kavuşulacaktır. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısına karşı tek yumruk sınav veriyoruz. Bayrağımızın renkleri her şeyi en iyi biçimde açıklar. Allah, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve tüm insanlarımızın yardımcısı olsun.”
 Yıldız Tilbe:  “Ülkemizin başı sağolsun. Allah kötülere fırsat vermesin, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın.“
 Ceyda  Düvenci:  “Erlerimizi düşünüyorum, emir altında, uysa da cezalanan uymasa da... Anneleri babaları ve çocukları. Sevgi ve şevkat ne kadar uzaklaştı bizden.”
 Murat Yıldırım: “Darbe istemiyoruz. Kahrolsun darbe yapanlar. Bu ülkeyi kaosa sokanlara lanet olsun.”
 Demet  Akalın: “Gelmiş, geçmiş olsun... O kadar üzgün ve şoktayız ki, Allah’ım güzel ülkemin güzel insanlarına zeval vermesin. Sen yar ve yardımcımız ol.”
 Acun Ilıcalı: “Milletçe demokrasimize sahip çıktığımız bugün, Türk olmaktan gurur duyuyorum. Demokrasimizi savunurken şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.”
 Nurgül Yeşilçay:  “Bir tarih tekrarı gibi, tekrar yazımı gibi... Tarihsiz, tarifsiz bir şey gibi!”
 Alişan:  “Bu vatanı, bölmeye, yıkmaya, ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez.” 
 Emel  Müftüoğlu:  “Türk askeriyle, polisini karşı karşıya getirme Allah’ım... Başka Türkiye’miz yok. Allah evlatlarımızı korusun.” 

 Fazıl Say:  “Ülkem için endişeliyim. Darbe, kaos, korkunç sesler ve ölümler...  Çok karanlık bir gün. Kalbim milletimizle. Kimseye bir şey olmasın.”

 Demet  Akbağ: “Ya bir de cep telefonundan sokağa çıkma çağrısı olmasaydı?”
 Hadise:  “Allah güzel Türkiye’mizi korusun... Dün gece gibi karanlık bir geceyi bir daha yaşamamak umuduyla geçmiş olsun.”

 Elif Ece Uzun:  “F 16, silah ve patlama seslerini, bu bitmeyen karanlık geceyi, hayatım boyunca unutabileceğimi sanmıyorum. Aldığınız her canın sizin canınız olduğunu anladığınızda umarım çok geç olmaz.”
 
Özge Özpirinçci:      “86 doğumluyum. Darbe görmedim, dinledim ve filmlerini izledim. Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla kendiniz ve ülkeniz için yapacağınız en güvenli hareket evinizde kalmak.” 

 Murat Boz:  “Soğukkanlı olmalıyız, hepimiz biriz, bu ülke hepimizin sahip çıkalım. Daha fazla can yanmasın, kan dökülmesin. Silah, bomba, şiddetle sonuç alınamaz. Ülke olarak kenetlenmeliyiz artık. Son bulsun bu kaos.”

 Aslı Şen:  “Dün tarihi bir geceydi. Tek dileğim Türk milleti hakkında her şey hayırlı olsun. Bir sürü rivayet var, hiçbirine inanmak istemesem de, sonuç Türkiye’nin zarar gördüğü. Askerimiz ile polisimizi 
karşı karşıya görmek inanılmaz acı.”

Gökhan Özoğuz:  “Göçenlere rahmet, yakınlarına sabır. Hain komutanın elindeki dayak, eziyet zulüm gören kandırılmış ‘er’e yanarım. Hain kurşunla şehit edilmiş güçlerimize yanarım.”