Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın davetiyle Samsun’a gelen Karadeniz müziğinin güçlü sesi Davut Güloğlu, darbe girişimine karşı günlerce sessiz kalan sanatçılara veryansın etti. Samsun'un Atakum ilçesindeki demokrasi nöbetinin ardından Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetlerinde vatandaşlarla buluşan Güloğlu, “Ağaçlar için sokaklara dökülen sanatçılar, söz konusu vatan olduğunda ortada yoktular. Vatanı zor durumdayken sessiz kalan, susan kim varsa namussuzdur” ifadelerini kullandı.
Samsun'daki demokrasi nöbetlerinde Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin ile 15 Temmuz gecesi Ankara'daki hain darbe girişiminde yaralanan demokrasi gazisi Murat Altunışık'la birlikte sahneye çıkan Davut Güloğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
“Neredeydiniz ey sözde sanatçılar”
15 Temmuz darbe girişimine sessiz kalan sanatçıları sert bir dille eleştiren Güloğlu, “Sanatçı dediğin, sokağa dökülen milletin yanına koşar, birlik ve beraberlik içerisinde olur. Gezi Parkı eyleminde herkesten önce sokaklara koşanlar, darbe girişimi karşısında acaba neredeydiler? Türk milleti tankların önüne koşarken, mermilere göğsünü gererken neredeydiler? Ağaçlar için sokaklara dökülen sanatçılar, söz konusu vatan olduğunda ortada yoktular. Onlar, sanatın olması için vatanın olması gerektiğini bilmezler mi? Hiç kimse kusura bakmasın, vatanı zor durumdayken sessiz kalan, susan namussuzdur. Zira vatan demek, namus demektir. 15 Temmuz gecesi sokakta çocukları gördüm. 12-13 yaşında çocuklar, babalarının ellerinden tutmuş, vatan hainlerine karşı mücadele etti. Bu milletin ekmeğini yiyen bu sözde sanatçılar, bırakın sokağa çıkmayı, sosyal medya hesaplarından bile hain darbe girişimine karşı bir söylemde bulunamadı. 20 günü aşkın süre bekleyip, 20 gün sonra meydanlara çıkan sanatçılar var. Sonucu beklediler. Bu hain girişim karşısında kimin güçlü olduğunu görmek için beklediler. Devlet ve millet el ele verip hainlere cevabı verince ortaya çıkmaya başladılar. Milletimiz onları asla unutmayacaktır” şeklinde konuştu.
“Milletimiz tarih yazdı”
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından milletçe ortaya koyulan gücün önemine dikkat çekerek, “Türk milleti için söz konusu vatan olduğunda gerisinin teferruat olduğunu tüm dünya bir kez daha gördü. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı’nda atalarımız nasıl ki bu vatan için gözlerini kırpmadı, torunları da 15 Temmuz gecesi aynı inanç ve vatan aşkıyla sokaklara dökülerek hainlerin önüne geçti. Tanklar, savaş uçakları, ağır silahların karşısında ellerinde sadece şanlı Türk bayraklarıyla dikilen milletimiz bir tarih yazdı. Böyle bir milletin mensubu olmaktan daha büyük bir gurur olabilir mi? Bu girişimi gerçekleştiren hainlerin sonu, milletimizi bölmek hayaliyle yanıp tutuşan tüm hainlere ders olsun. Canından vazgeçen ama vatanından vazgeçmeyen milletimizin vatanseverliği tüm dünyaya örnek oldu. Biz de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk konuşmasının ardından durumun önemini anlayarak, Samsun’un Atakum ilçesinde aynı inanç ve azimle sokaklara döküldük. Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren de sokaklardayız. Milli iradeye, demokrasiye sahip çıkan, günlerdir yorgunluk nedir bilmeden demokrasi nöbeti tutan hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.