Teoman ERİŞ- Görkem ÇANCI/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, gelin ve damat toplu ulaşım araçlarının kullanımına dikkati çekmek amacıyla düğüne özel halk otobüsüyle gitti.
Alanya'da bir prodüksiyon şirketinin sahibi 35 yaşındaki Fatih İlyasoğlu ile muhasebeci 30 yaşındaki Nursen Ayvacı, nikahlarına özel halk otobüsüyle gitti. Yaklaşık 1 yıl önce tanışan Fatih İlyasoğlu ve Nursen Ayvacı kısa bir süre önce evlenme kararı aldı. Daha önce bir arkadaşıyla tatile gittiği İsviçre'de Ulaştırma Bakanı'nın işe metroyla gittiğini gören İlyasoğlu, Türkiye'de de toplu ulaşım araçlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla düğüne halk otobüsüyle gitmeye karar verdi.
İLK ÖNCE GELİNİ İKNA ETTİ
Damat, bu fikrini gelinle paylaştı ve ikna etti. Hazırlıkları tamamlayan gelin ve damat fotoğraf çekiminin ardından Alanya Kaymakamlığı önündeki otobüs durağında bekledi. Çift, daha sonra gidecekleri yere giden özel halk otobüsüne bindi. Otobüste gelin ve damadı gören yolcular bu duruma şaşırarak aralarında espriler yaptı. Gelin ve damat Karayolları 133'üncü Şube Şefliği önündeki durakta inerek Banana Otel'deki düğün salonuna gitti.
İSVİÇRELİ BAKAN'DAN ETKİNLENDİ
Fatih İlyasoğlu, İsviçre tatilinde Ulaştırma Bakanı'nın bakanlığa gitmek için metroyu kullanmasından etkilenerek bu kararı aldığını söyledi. Metrodaki takım elbiseli kişinin İsviçre'nin Ulaştırma Bakanı olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını belirten İlyasoğlu, "Türkiye'nin birçok şehrinde inanılmaz bir trafik sorunu var. 2-3 otomobili olan aileler var ve bunlar trafiğe çıkıyor. Toplu taşıma araçlarını kullanma konusunda gerekli özeni göstererek bu güzel doğayı egzoz dumanından korumamız gerekiyor. Buna dikkati çekmek için düğüne otobüsle gittik. Otobüse bindiğimizde herkes şaşırdı. Kamera şakası olduğunu sananlar oldu. Durumu açıkladığımda herkes tebrik etti" dedi.
DÜŞÜNÜNCE MANTIKLI GELDİ
Gelin Nursen Ayvacı ise "Çevrenin korunması için toplu ulaşım araçlarının kullanılması gerektiğine onay verdiğim için kabul ettim. Benim için de çok farklı oldu. İlk başta kabul edilebilecek bir durum değildi ama düşününce mantıklı geldi" diye konuştu.

TE, GÇ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)