1A numaralı koltuğu oturan Bülent Ersoy,  hosteslerin uyarılarına rağmen  emniyet kemerini takmadı. Uçak havalanmak için pist başına ilerlediği sırada ünlü sanatçı kemer takmamakta ısrar edince pilot uçuşu erteledi. Yolcular bir saat süren gecikmenin ardından ünlü sanatçıya tepki gösterdi. Bülent Ersoy bu kez yolcularla da tartıştı.  Yer ekibinin olaya müdahale etmesi üzerine ünlü sanatçı inandından vazgeçti ve kemerini taktı.

Ünlü sanatçının yakın dönemde ameliyat olduğu için kemer takmak istemediği öğrenildi.

Sivil havacılık kuralları ne diyor

Sivil havacılık kuralları, bir yolcunun bile kemer takmaması durumunda pilotun uçağı havalandırmasına izin vermiyor.  Haziran ayında da Trabzon Havalimanı’nda  kalkışa hazırlanan bir uçakta, minik bir yolcunun anne babasının tüm ısrarlarına rağmen kemerini takmaması uçuşun ertelenmesine neden olmuştu.

Bülent Ersoy'un uçak vukuatları

10 Eylül 2007:
 Gıda zehirlenmesi geçirdiği için kusan çocuğu gören Ersoy, hostesi çağırarak, “Bu çocuğun burada ne işi var?” dedi. Çocuğun durumunu öğrenen hostes, Diva’ya “Efendim, çocuk zehirlenmiş. Bu nedenle de torbanın içine kusuyor. Herhangi bir sorun yok” diye yanıt verdi. Bu söze çok kızan Ersoy, “Seni burada tokatlarım. Ne demek sorun yok. Uçağın kapısını açtır, çocuğu orada kustur” diye bağırdı. Business class’ın perdesini kapatan pilot, Ersoy’u zorlukla sakinleştirdi. Hostes ise şarkıcıdan şikayetçi olacağını söyledi.