Osman URAS/ BODRUM (Muğla), ()- ROMANYA'nın ünlü şarkıcılarından Alexandra Stan, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde konser verdi. Türkiye'ye hayranlığını dile getiren Stan, 1 saat sahnede kaldı.
Gümbet Barlar Sokağı'ndaki Pasha Club'ta sahne almak üzere Bodrum'a gelen Romen şarkıcı, konser öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. Türkiye'yi çok sevdiğini ve buraya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Stan, Türk insanının çok sıcakkanlı olduğunu söyledi. Soma'da yaşanan kömür madeni faciasını duyduğunda çok üzüldüğünü ifade eden ve yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileyen Stan, "Türkiye'ye geldiğim için mutluyum. Ama bu olay için üzgünüm. Türk insanı acıları birlikte üstleniyor. Birbirine yardımcı oluyor. Türkler güçlü insanlar" dedi.
Yaklaşık 2 hafta sonra yeni single çıkaracağını açıklayıp yeni şarkısını Türkler'e armağan ettiğini söyleyen Stan, Türkiye'de yaşamak isteyip istemediği sorusuna "Bir süre burada yaşayabilirim. Türkçe öğreneceğim. Birkaç kelime de öğrendim. Bir Türk sanatçı ile düet yapmak isterim. Türkiye'de sevdiğim favori şarkıcı Tarkan" dedi.
2009 yılında çıkardığı 'Lollipop' isimli şarkısıyla tanınmaya başlayan ve 2010 yılında 'Mr. Saxobeat' adlı şarkıyla iyi bir çıkış yakalayan Romen şarkıcı, özel bir organizasyonda konser verdiği Bodrum'da, bir saat sahnede kaldı. Alexandra Stan'a şarkılarında eşlik eden yerli ve yabancı turistler, eğlenceli dakikalar yaşadı. Stan hayranlarına Türkçe olarak "Hoşgeldiniz, sizi seviyorum" dedi.

OU(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)