'Sinsirella' parçasıyla gündemde olan Aylin Coşkun, aynı zamanda hastanesi olan, prodüksiyon işleri yapan, ortaklıkları bulunan bir işkadını. Coşkun "14 yıl paranın peşinde koştum, şimdi çatır çatır harcıyorum. Kazandığımı işime yatırıyorum, markama kalite katıyorum" diyor.

Çıkardığı 'Sinsirella' şarkısı ile son günlerde büyük beğeni toplayan Aylin Coşkun, GÜNAYDIN'a konuştu. Coşkun müzik kariyerinden yakın dostu 'le ilişkisine, kurduğu hastaneye kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu...

'Sinsirella' parçası ile listelere hızlı bir giriş yaptınız...

'Sinsirella', 14 yıl sonra bu kadar yükseğe taşıyabildiğim ilk şarkım. Bu şarkıyı bulabilmek için senelerce uğraştım. 'Sinsirella', herkesin birbirine kullandığı bir tabirdi ama şarkısı yapılmamıştı. Ersay Üner şarkıyı beni düşünerek yapmış. Ama Sinsirella olan ben değilim, ben Sindirella'yım.

Aylin Coşkun: Parayı çatır çatır harcıyorum

'Sinsirella'yı seslendirirken neler hissettiniz?

Zaten özelimde de atarlı giderli bir kadınım. Hiçbir zaman ezik bir tip olamadım. Şarkının; camiaya çok uyduğunu düşündüm çünkü hepimiz kamera önünde Sindirella'yız ama özümüze döndüğümüzde, herkesin içinde o 'Sinsirella'lık çat diye çıkıyor. Şarkıyı çok hissederek okudum.

Aylin Coşkun: Parayı çatır çatır harcıyorum

ONLAR DÖNEM ARKADAŞI

Şarkının listelerde elde ettiği başarı sonrasında bazı kesimler tarafından hedef tahtasına çıkarıldınız...

Bu, insanların karakterinin oturmaması, yerlerini, koltuklarını bulamamasıyla ilgili. Onların koltukları yok, isimleri var; bu yüzden her zaman yandaş olmak zorundalar. Bunu dostlukla karıştırmayalım; dönem arkadaşlığı diyelim. Bu piyasada dönem arkadaşlıkları var, dostluk yok. Benim ve 'in haricinde, birbirine kazık atmayacak iki kişi yoktur. Herkes birbiriyle küs. Listelere bakıp hepsi dönüp dönüp birbirine yandaş oluyor. Kimse, bir başkasının rızkını elinden alamaz, aldığını zanneder. O yüzden hiçbirimiz, birbirimize rakip değiliz. Hiç kimsenin rakibi yok. Herkes tek başına kendi dalında zirvede.

Aylin Coşkun: Parayı çatır çatır harcıyorum

14 yıldır bu işin içindesiniz. Neden bu kadar geç kaldınız?

Bu soruya çok dürüst cevap vereceğim. Ben 14 yıl hep paranın peşinde koştum, 'Nasıl daha çok nasıl para kazanırım?' diye düşündüm. Şan-şöhret umurumda olmadı. Fakat çok para kazanıp kendi yolumu bulduğumda "Aylin sen bu işi seviyorsun ama niye doğru yönetemiyorsun?" diye sordum kendi kendime çünkü şarkı söylemek, benim vitrinin önündeki işim.

Aylin Coşkun: Parayı çatır çatır harcıyorum

Bu süre içinde aynı zamanda bir işkadını olduğunuzu söyleyebiliriz o zaman...

Benim hastanem var. Ses, ışık, kamera gibi prodüksiyon işine de girdim; bir sürü ortaklıklarım var. Arka planda yaptığım o kadar çok işim var ki... Ben bunlarla uğraşmaktan çok yoruldum. Sonra kendi denklemimi kurduğumda, bir Aylin Coşkunmarkası olduğunu hatırladım. Siz 'Sinsirella'yı şimdi duyuyorsunuz ama ben buna dört-beş yıldır hazırlanıyorum. Üç günde şarkı bulup iki günde çıkarmıyorum.

Aylin Coşkun: Parayı çatır çatır harcıyorum

Bundan sonra yeni düşmanlar edinmekten korkuyor musunuz?

Hayır, korkmuyorum, kimseyi düşman görmüyorum. İt ürür, kervan yürür. Su akar, yolunu bulur. Düşman yok, zafer var.

  • Aylin Coşkun: Parayı çatır çatır harcıyorum

Sektörel olarak baktığımızda; birden fazla ünlü isim ve şarkı, kısıtlı mecralar, belli listeler var. Bu işte paranın gücü ne kadar?

Bence ne kadar paran olursa olsun, doğru işi yapmazsan o para çöpe gider. Ben bundan önce de işlerime para harcadım ama olmadı. Niye? Şişirildim. Egomla oynandı, kandırıldım. Bana beste satan bütün arkadaşlar, "Aylin, 1 milyon satıyoruz, listelere giriyoruz!" dediler ama hiç öyle olmadı. Sonra ben karar vermeye başladım. Hakimiyeti kendi elime alınca, bu iş doğruya gitti. Para sadece araç.