Şarkıcı Alişan, Twitter'da kendisi hakkında yazılanlar yüzünden, şarkıcı Demet Akalın'ın kardeşi Emir Çağ Adanur'la davalık oldu. Hakaretle suçlanan Adanur için iki yıl hapis isteniyor.

Süreç, ünlü şarkıcı Alişan'a yönelik atılan "Seni de o travestici yeğenlerini de ben acıtacağım. 2013'ün en iyi düğün sanatçısı ödülünü sokacağım sana" şeklindeki tweet'le başladı. Tweet'in atıldığı hesap, Adanur'a aitti. Alişan, avukatı Özge Doğan aracılığıyla Adanur hakkında iki yıl önce savcılığa suç duyurusunda bulundu. 
Dilekçede "Şüphelinin hakaretleri, Alişan'ın manevi olarak telafisi imkânsız zarara uğramasına sebebiyet verecek niteliktedir. Şüpheli hakkında kovuşturma yapılarak kamu davası açılmasını talep ediyoruz" denildi. Şikayetçi Alişan ise ifadesinde "Bu mesajı atan şahıs, şahsen tanıdığım Çağ Adanur isimli şahıstır. Demet Akalın'ın kardeşidir. Öğrencidir" dedi.

'HESAP BENİM, TWEET DEĞİL'
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Adanur ise "Twitter hesabı bana aittir. Ancak şifresi birçok kişide bulunmaktadır. Ben bu tweet'i, Alişan'ın twitter hesabına atmadım. Böyle bir tweet'i iki, üç gün sonra gazetelerden öğrendim" diyerek suçlamayı reddetti. Savcılık, şüpheli Adanur hakkında TCK'nın 125'inci maddesi gereği "hakaret" suçundan üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.