Şarkıcı Mustafa Ceceli'nin, "Aşk İçin Gelmişiz" adlı yeni albümünde Alevi kültürünün önemli temsilcilerinden Ozan Aşık Daimi'ye ait deyişi değiştirerek ve bazı bölümleri çıkartarak okuması, tepkilere neden oldu.

Sanatçı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Altın Kelebek ödül töreninde de seslendirdiği, "Kainatın Aynasıyım" isimli eserde, "Bana eğilsin melekler" kısmını, "Bana eğilmiş melekler" olarak değiştirdi.

ERDAL ERZİNCAN: MUSTAFA CECELİ SINIFTA KALMIŞTIR

Habertürk gazetesinden Ceylan Sever'in haberine göre, Türk Halk Müziği'nin önde gelen sanatçılarından Erdal Erzincan, "Bu tepkinin asıl sahibi Aşık Daimi'nin çocukları ve torunlarıdır. Alevilik algısı şeriat, tarikat, marifet, hakikat diye nitelendirilen kapılardan geçmek suretiyle gerçekleşir. Burada sıra çok mühimdir. Meseleye şeriat yerine hakikat kapısından başlayan Mustafa Ceceli, bence sınıfta kalmıştır" diye konuştu.

"HER AĞZA YAKIŞMIYOR"

UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi seçilen Alevi-Bektaşi Dedesi Dertli Divani mahlaslı Veli Aykut, "Bu eserleri insanlar ticari amaç güderek okumamalı. İnandıkları için okumalılar. İnanarak, saygı duyarak, özünü bozmayarak okunmalı. Daimi Baba'nın okumasıyla bu gencin okuması arasında fark var. Bir ciddiyet yok. Her ağza yakışmıyor. Sezen Aksu da bir deyiş okumuştu gayet iyiydi ve tepki çekmedi" şeklinde konuştu.

Ceceli'nin deyişten çıkardığı bölüm ise şöyle, "Tevrat'ı yazabilirim / İncil'i dizebilirim / Kuran'ı sezebilirim / Mademki ben bir insanım."