Kurduğu "Firock" müzik grubu ile dikkatleri üzerine çeken Kaş Pınarbaşı Köyü Camii imamı Ahmet Muhsin Tüzer, 23 Nisan ABD'ye giderek konser vermişti. Türkiye dönüşü sonrası konser hazırlıklarına son hızla devam eden Tüzer'e, başta İstanbul olmak üzere birçok yerden konser teklifleri geldi. Son olarak 11 Mayıs günü Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali'nde konser vermesi için davet edilen Rockçı İmam, dün kendisine gelen bir bilgi ile Kaş'ta düzenlenecek olan konser programından çıkarıldığını öğrendi.

Olayın ardından bazı belediye üyelerini arayan Tüzer, belediye üyelerinin konudan haberdar olmadıklarını öğrendi; Belediye Başkanı Halil Kocaer'in kararın kendisi için daha hayırlı olacağı, imamlık ve rock müziğinin birlikte olamayacağı yönündeki sözleriyle adeta şoka uğradı. Tüzer, "Ülkemizin ve İslam'ın tanıtımına, kadim ve köklü tarihimizden bizlere tevarüs eden müziğimizi, musikimizi ve manevi değerlerimizi aynı zamanda İslam'ın hoşgörü, sevgi ve saygı dolu bir din olduğunu tüm dünyaya tanıtma ve sevdirme gibi çok ulvi bir misyonu ifa etmeye gayret gösteriyorum. Ne hazindir ki, bu yolda ciddi engellerle karşılaşıyorum. Yüreği ve kalbi Allah ve insan sevgisi ile atan ve insanlığın karanlık ve cehaletten kurtulup aydınlık ve ahlaki bir seviyeye ulaşabilmeleri için dua eden ve gayret sarf eden aciz bir insan olarak ülkemizde karşılaştığım nahoş tepki ve gayriahlaki tavırlardan dolayı oldukça üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Bana ve taşıdığım misyonu engellemeye çalışanlar, gerçekte kendi hakikatlerinin farkında olmayan, dini kendilerine kayıtlı zanneden ve duaya muhtaç biçarelerdir" ifadelerini kullandı.

İptal edilen konsere grup olarak çok iyi hazırlandıklarını kaydeden Tüzer, "Sıra dışı bir konsere imza atmak için iki önemli ismi takviye etmiştik. Verecek olduğumuz konserin İslam'a, Kur'an'a ve sünnete aykırı bir yönü yok. Aksine ibadet şuuru içerisinde hareket ederek evrensel bir mesaj ile Türkiye ve dünyada ses getirmeyi hedefliyorduk" diye konuştu.