Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 29 Mart-2 Nisan arasında ABD'nin başkenti Washington DC'de resmi açılışını yapacağı Maryland Külliyesi'nin mimarı Hilmi Şenalp, projeyi Sabah'a anlattı. Amerika'da artan Türk nüfusunun dini hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için 1993'te Maryland'da 60 dönümlük arazi satın alınarak buraya bir mescit inşa edildi. 2008'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dini, kültürel, sanatsal organizasyonların tertiplenebileceği, Türk toplumunu ve kadim hikmet geleneğini Amerika'da daha iyi şekilde yansıtacak bir merkezin hayata geçirilmesi talimatını verdi. 
2.5 YILDA TAMAMLANDI 
Proje çalışmalarının tamamlanmasıyla, 2013'ün mayıs ayında merkezin temeli Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla atıldı. Yaklaşık 2.5 yıl süren çalışmaların ardından Maryland Külliyesi'nin inşası tamamlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 29 Mart-2 Nisan tarihlerinde ABD'ye yapacağı ziyarette Maryland Külliyesi'nin de resmi açılışını yapacak. 
ZENGİNLİK KATACAK 
Külliyenin mimari Hilmi Şenalp de insan odaklı diye nitelediği, projenin detaylarını SABAH'a şu sözlerle anlattı: "Külliye; Klâsik Osmanlı mimari üslubunda bir cami, Selçuklu mimari çizgilerini taşıyan bir kültür merkezi, müze, sergi salonları, Türk hamamı, misafirhane, okul, sanat galerisi ve 10 adet geleneksel Türk evinden oluşuyor. Merkez hem temsil açısından hem de toplumun ihtiyaçlarına cevap vermesi açısından önem arz etmekte olup, insan merkezli geleneksel Türk mimarisi ile Amerikan inşaat tecrübesinin birleşmesi sonucu, ülkemizin iftihar ve gururu, Amerika kültür ve medeniyet tarihine de zenginlik katacak olan bir eser meydana geldi."