Macaristan seferindeyken Zigetvar şehrinde 72 yaşında yaşama veda eden Kanuni Sultan Süleyman'ın adına yaptırılan camide her yıl muhteşem bir olay yaşanıyor.

KANUNİ'NİN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNÜ GÖSTERİYOR
Caminin penceresinden giren güneş ışığı sadece Kanuni'nin ölüm yıldönümünde caminin tam ortasında beliriyor. Zigetvar Kalesi'nin fethinden bir gün önce hayatını kaybeden Kanuni'nin adına kale içinde yaptırılan Kanuni Sultan Süleyman Camii'nde enteresan bir olay yaşanıyor. 10 yıldır kalenin sorumluluğunu yapan Lajos Kiraly, yaptığı açıklamada olayın dünyadaki başka hiç bir camide yaşanmadığını söyledi.

Zigetvar Kalesi içinde yapılan caminin tam bir şaheser olduğunu belirten Kiraly, zira Kanuni'nin ölüm yıldönümü olan 7-8-9 Eylül tarihlerinde saat 14:40'ta güneş ışığının pencereden girip caminin tam ortasına düşerek Kanuni'nin ölüm yıldönümünü gösterdiğini söyledi. Kiraly, bu vakanın yılın sadece 3 gününde yaşandığını, tarihlerin ise 7-9 Eylül olduğunu söyledi.


CAMİNİN GÜNEŞ IŞININDAN YARARLANMA ŞEKLİ MUHTEŞEM
Kiraly, "Osmanlı ordusunun Zigetvar seferi öncesinde kale içinde camii yapmasının daha İstanbul'da planlandığı kesin. Yapılan caminin kıblesi milimetrik olarak Mekke'yi gösteriyor. Pencereleri gül tomurcuğu ve gözyaşı damlası şeklinde olan caminin güneş ışığından yararlanış şekli de muhteşem" diye konuştu. Lajos Kiraly, caminin TİKA tarafından onarılmasının önümüzdeki yıl başlayacağını kaydetti.