Gürcistan’ın güneybatısındaki Samtshe-Cavaheti bölgesine bağlı Adigeni Belediyesi’nde bulunan Çela köyü camisinin minaresinin yetkililer tarafından zorla sökülerek götürülmesi olayında yeni gelişmeler kaydedildi.
 
Gürcü yetkililer, Gürcistan Müslümanlarının büyük tepki gösterdiği tasarruftan geri adım atmak zorunda kaldılar. Çelik malzemeden imal edilmiş minare köye getirilerek yeniden yerine monte edildi.
 
PAPAZLARDAN MİNARE HAZIMSIZLIĞI
 
Ancak bu seferde bir başka tatsız olay yaşandı. Bölgeye gelen papazlar önderliğindeki bir takım Hıristiyan din adamları muharref ‘İncil okuyarak’ minareyi protesto ettiler. Papazlar tepkilerine bir takım ritüeller eşliğinde devam ederken polis de olay yerine gelerek köy halkı ve papazlar arasında olay çıkmaması için önlemler aldı. Böylece, son yıllarda ne kadar ‘dinler arası hoşgörü’ edebiyatı yapılsa da, Müslüman olmayanların Müslümanlara yönelik hazımsızlıkları ve kinleri bir kez daha açıkça görülmüş oldu.
 
MÜSLÜMANLARA AÇILAN DAVA DA BERAATLE SONUÇLANDI
 
Minarenin yerine konulması sürecinde Gürcistan Müslümanlarının tepkileri ve Hayrat Vakfı Artvin Temsilcisi Musab Gürsel Demir’in önemli çabaları etkili olurken, minarenin sökülmesine mani olmaya çalışan Müslümanlar hakkında açılan dava da beraatla neticelendi.