Dünyanın Keşfi, Haçlı Seferleri, En Kanlı Yüzyıl, Dijital Devrim gibi olayları merak ediyorsanız Christopher Lascelles’in En Kısa Dünya Tarihi size daha fazlasını sunmakta!

“En Kısa Dünya Tarihi” kilit olaylar hakkında aydınlatıcı, kısa yeterli bilgiler sunarak bunu başarıyor ve şimdiye kadar önünüzde yığılı duran tarih yığınını ortadan kaldırıyor. Tarihsel olayların, aslında birbirine bağlı ve benzer olduğunu fark etmenizi sağlayarak dünya üzerindeki serüvene ışık tutuyor. Yazar eserinde yer verdiği haritalarla da olayların yaşandığı coğrafyaları okurun gözünde canlanmasını sağlamaktadır. 

Tarih bilgisi; gelişen olaylara bağlı olarak bölümlere ayrılıp parça parça öğretilirken, öğrencilere genellikle bütün ile ilişkisini kaybederek ulaşır. Herkesin uzun bir tarih kitabını okumak için aynı süreyi vermesi ya da eşit derecede bir konsantrasyon göstermesi mümkün değildir. İşte bu kitap tüm bu sorunlara bir çözüm olma niteliğindedir. İnsanoğlunun tarihindeki kilit gelişmeler ve olaylar hakkında kısa ve öz ve yeterli bir kuşbakışı sunmayı hedefleyen bir kitap; içerdiği 36 farklı harita ile de, olayların hangi coğrafyalarda yaşandığını ve birbiriyle nasıl bağlantıları olduğunu, okuyucuların gözlerinde canlandırmalarına yardımcı olacaktır. 

Christopher Lascelles’in “En Kısa Dünya Tarihi” isimli eserinde amaçladığı genel olarak kabul görmüş hâkim bir bakış açısını, doğrusal bir bütünlük içinde sadeleştirerek, sıkıştırılmış bir şekilde okura sunmaktır.