Bursa’dan 17 aylıkken hacı olan küçük Mustafa, 4 yaşında  Kuran-ı Kerim okumasını öğrendi ve 4.5 yaşında  hatim etti.
Bursa’da 4.5 yaşındaki Mustafa Yazar, herkesin takdirini kazandı. Daha 17 aylıkken Babası Mehmet Yazar ve annesi Esra Yazar ile birlikte ihram kuşanıp Arafat’a çıkan minik Mustafa, 4.5 yaşında da Kuran-ı Kerim’i  hatim etti. Babası Mehmet Yazar, tarafından 4 yaşında özel bir ana okula gönderilen Mustafa, burada dualar ve  Kuran-ı Kerim öğrenmeye başladı. 1 aylık kısa zaman diliminde  Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen küçük çocuk, 5 ay içerisinde de  hatim etmeyi başardı. Baba Mustafa, oğlunun bu kadar kısa sürede ve küçük yaşta Kuran-ı Kerim’i  hatim etmesini şaşırdığını ifade etti.

Küçük Mustafa için, merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi’ndeki Edebali Camii’nde öğle namazından önce  hatim programı düzenlendi. Ayrıca programa Mustafa’nın okuduğu ana okulundan öğrenciler de katıldı. İlk olarak ana okul öğrencileri ilahiler ve dualar okudu. Daha sonra küçük Mustafa, Kuran-ı Kerim’den bir sure okudu.  Hatim duasının ardından program sona erdi. Camide bulunan vatandaşlarda bu anı cep telefonun kameraları ile çekti.

Mustafa’nın Babası Mehmet Yazar, “Mustafa, hoş bir evladımız. 1.5 yaşındayken hacıya götürdük. Bizim yaptığımız gibi yaptı. Daha sonra Umre’ye de götürdük. Bu sene ana okuluna başladı. Orada da  Kuran-ı Kerim okumayı öğrenmiş. Ben hoca olarak, 4.5 yaşındaki bir çocuğun öğreneceğini tahmin etmiyordum. Demek ki bu Kuran-ı Kerim’in bir mucizesi. Günde 2, 3, 5 sayfa okudu. Kuran-ı Kerim’i tamamen hatmetti. Rabbim bütün çocukları Kuran-ı Kerim’i hat etmeyi ihsan etsin” dedi.

Yazar, oğlunun Kuran-ı Kerim’e 1 ayda geçtiğini ve 5 ayda  hatim ettiğini söyledi.