Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da adı uyuşturucuyla anılan Zeytinköy bölgesinde Roman çocuklardan kurulan Zeytin Ritim Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın desteklediği 8'inci Dinçer Özer Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'ne katılmaya hak kazandı.
Antalya'nın Zeytinköy bölgesinde Valiliğin ilgili kamu kurum ve kuruşlarını dahil ettiği 'Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi' kapsamında Roman çocuklardan oluşturulan müzik grubu önemli bir başarıya imza attı. Adı uyuşturucuyla yan yana anılan Zeytinköy'deki projenin taraflarından Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında Kazım Şanöz Ortaokulu'nda okuyan 12-14 yaşları arasındaki 20 öğrenciden bir ritim müzik grubu kuruldu.
ZEYTİN RİTİM GRUBU
Okul Müdürü Alim Zeybek ve müzik öğretmeni Alime Ebru İncioğlu'nun çabalarıyla kurulan ve 'Zeytin' adı verilen ritim grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçısı Dinçer Özer'in öncülüğünde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla 20-21 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenen 8'inci Dinçer Özer Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'ne katılacak.
Festivale 2.2 dakikalık bir performansın kayıtlı olduğu CD ile başvuran Zeytin Ritim Grubu, 81 ilden 100'ün üzerinde okuldan müzik grubunun yer aldığı başvurular arasından seçilen 10 okul arasına girmeyi başardı.
AMAÇ RİTİM DUYGUSUNU GELİŞTİRMEK
Ritim grubunun valiliğin Zeytinköy projesi kapsamında oluşturulduğunu belirten Okul Müdürü Alim Zeybek, bu projenin amacının hem bölgedeki kötü alışkanlıklardan öğrencileri uzak tutmak hem de bölgenin demografik yapısı nedeniyle öğrencilerin içindeki ritim duygusunu açığa çıkarmak, geliştirmek olduğunu söyledi.
Zeybek, "20 öğrenciden oluşan, ismini Zeytinköy'den alan Zeytin Ritim Grubu, 20-21 Mayıs'ta düzenlenecek olan bu festivalde Zeytinköy'ün ritmini Ankara'da seslendirecek" dedi.
BİR DE CUMHURBAŞKANI İZLERSE
Ritim grubunun çalıştırıcısı Alime Ebru İncioğlu da 3 aylık yoğun ve zevkli bir çalışmanın ardından davet edilen 10 okul arasına girmiş olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. İncioğlu, "Çok heyecanlı bir çalışmaydı ve şimdi bunu Ankara'da taçlandıracağız. Çocuklarımız için güzel bir deneyim olacak" diye konuştu. İncioğlu, festivali destekleyenler arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın bulunması nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılıp grubu dinlemesinden çok mutlu olacaklarını dile getirdi.
Bu yıl 8'inci kez düzenlenecek Dinçer Özer Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'nde, ülke çapında okullardan seçilen öğrencilere eğitim verilecek ve ardından öğrenciler kendi gösterilerini sergileyecek.

MÇ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)