YOZGAT Valisi Abdulkadir Yazıcı,
Sarıkaya ilçesindeki tarihi Roma Hamamı'nın gün yüzüne çıkarılma çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Yazıcı, içinden su çıkan ve hiç kesilmeyen tarihi hamanın il turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Tarihi Roma Hamamı ve buradaki kalıntıların Yozgat ve Türkiye turizm için önem arzettiğini belirten Vali Abdulkadir Yazıcı, "Bu tarihi eserimiz, içerisinden su çıkan ve hiç kesilmeden akmaya devam eden ülkemizdeki iki tarihi yapıdan bir tanesidir. Bu tarihi zenginliğimizi gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara başladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 2.5 milyon liralık bir istimlak çalışması gerçekleştirdik. Toplamda 28 iş yerini istimlak ettik ve bu alandan kaldırarak, tarihi eserimiz de ortaya çıkardık" dedi.
TURİZME KATKI SAĞLAYACAK
Vali Yazıcı, İl Özel İdaresi tarafından daha önce kiraya verilmiş kaplıca tesisleri olduğunu belirterek, "Tarihi yapı etrafında çalışmalar devam edecek. Biz burada tarihin gün yüzüne çıkması, ülke turizmine kazandırılması, Sarıkaya'ya hizmete döndürülmesi noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu uzun soluklu bir süreçtir. İnşallah bunun sonunu da hayırlı bir şekilde getireceğiz. İçerisinde sıcak su akan bir tarihi hamamın ortaya çıkması, Sarıkaya'yı ve ülke turizmine ciddi katkıları olacaktır" diye konuştu.


HY(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)