- BALIKESİR Sinema Amatörleri Derneği (SAMDER) ve Yerce Prodüksiyon yapımı 'Uzaklar Korkular', Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) ve SETEM Akademi Derneği tarafından düzenlenen 'BAK (Belgesel, Animasyon ve Kısa Film) Akademi Ödülleri'nde, 'En İyi Kısa Film' ve 'En İyi Kurgu' olmak üzere iki dalda ödül kazandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle geçen yaz, Balıkesir'in Çukurhüseyin ve Ertuğrul köylerinde çekilen ve bir dedeyle torununun yaşamlarını, yalnızlıklarını, korkularını anlatan filmin SAMDER üyesi yönetmeni Süleyman Şahin, SETEM Akademi'nin verdiği ödülü çok değerli bulduklarını söyledi. Şahin, "SETEM Akademi'nin ilkini düzenlediği BAK Ödülleri'nin farklı kategori ve dalları kapsaması, ödül verdiği kişilere gerçekten de geleceğin sinemasına hizmet edecek şekilde eğitim ve üretim odaklı destek olması, bence sinemamız adına önemli bir gelişme. SETEM Akademi jürisine, filmin ortaya çıkmasına emek ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
SAMDER'in genç yönetmenlerinden Aykut Altınöz de BAK Akademi Ödülleri'nde 'On Kala' adlı kısa filmle 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ödülünü kazandı.