TOKAT'taki Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Resim İş Bölümü öğrencileri, 100'üncü Yıl Zeki Sıtkı Akbay Ortaokulu'nun duvarlarına rengarenk resimler çizdi.
Kent merkezinde bulunan 100'üncü Yıl Zeki Sıtkı Akbay Ortaokulu'nda '100'üncü Yılda 100 Gülücük' projesi hazırladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği projeye, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü öğrencileri de katıldı. Yaklaşık 20 üniversite öğrencisi bu proje kapsamında okula gitti. Yanlarında getirdikleri boyalarla, 3 katlı okulun koridorlarındaki duvarlara, 'yer, deniz, gök' temalı resimler çizdi.
Okul Müdürü Recep Kılıç, hazırlamış oldukları projeye üniversiteli öğrencilerinde destek verdiğini söyleyerek, "Tatil günlerinde 20 öğrenci bu projenin çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışma ile beraber öğrencilerimiz okulunu daha çok sevecek. Okula seve seve gelecekler, öğrencilerin ufku açılacak. Okulu onlar için sevimli ve güler yüzlü bir hale getirmek için bu çalışmanın yerinde olduğunu düşünüyorum" dedi.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Salih Bayço ise projenin örnek olduğunu söyledi. Hafta sonu tatillerini okula giderek çalışmaya destek veren öğrenciler ise projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını açıkladı.

FY(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)