TUTUKLU CHP milletvekili Mustafa Balbay’ın, Silivri Cezaevi’nde yazdığı 'Yargıtatör' tiyatro oyunu Kayseri’de sahnelendi. Kızı Yağmur ile birlikte gösteriyi izlemeye gelen Mustafa Balbay’ın eşi Gülşah Balbay, "Yargıtatör’ü izlediğinizde, terörist tanımının tamamen AKP'ye muhalif duruş sergilemekle eş anlamlılığını fark edecek, yüreğiniz isyanla dolacak" dedi.
Yargıtatör oyunu, İstanbul Rağmen Tiyatrosu oyuncuları tarafından Kayseri Şehir Tiyatrosu’nda sahnelendi. Oyunu izlemek için Kayseri’ye kızı Yağmur ile birlikte gelen Gülşah Balbay, oyun öncesi bir konuşma yaptı. Oyunda anlatılanların gerçek yaşam öyküleri olduğunu belirten Balbay, Ergenekon ve KCK davalarında yargılanan gazeteci, yazar ve akademisyenlerin yaşadıklarının anlatıldığını söyledi. Yargıtatör oyunun, cezaevinde tutuklu bulunan aydınların direnişlerinin bir tablosu olduğunu kaydeden Gülşah Balbay şöyle konuştu:
"Yargıtatör, akıllara durgunluk verecek hukuksuzluklarla, aslında hepimizin başına gelebileceklerin yansıtıldığı bir ayna aslında. Adalet kavramının yerle bir edildiği ülkemizde, biz dışarıdakilerin de duvarları en yüksek hapishanede yaşadığımızı, sert bir vuruşla beynimize vuran bir eser. Nazi'lerin bir zamanlar yaptığı soykırımın, ülkemizde hukuk zoruyla, aydınlara, gazeteci, yazar ve gerçekte demokrasi ve insan hakları kıyımı olarak tezahür ettiğinin bir göstergesi bu eser."
'İKTİDARIN GÜDÜMÜNDE OLMAYAN HUKUKÇULARA İHTİYAÇ VAR'
İktidarın güdümünde olmayan hukukçulara ihtiyaç olduğunu kaydeden Gülşah Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oyunun sonunda güzel ülkemde adalet kavramının muktedirin buyruğunu ifade ettiğini, hukukun, iktidarın hizmet kurumu haline geldiğini, terörist tanımının tamamen AKP'ye muhalif duruş sergilemekle eş anlamlılığını fark edecek, yüreğiniz isyanla dolacak."
Konuşmaların ardından, Kayseri'deki CHP'lilerin çoğunluğunu oluşturduğu yaklaşık 600 kişi oyunu ilgiyle izledi.