ULUSLARARASI 8’inci Türkiye-İran Tarihi ve Kültürel İlişkiler Sempozyumu, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı işbirliğiyle 8-9 Mayıs 2014 tarihlerinde Bursa’daki Osmangazi Belediyesi Ördekli Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Ana başlığı 'Türkiye ve İran’ın İslam Kültür ve Medeniyetindeki Yeri' olarak belirlenen ve iki gün sürecek sempozyumda, Türkiye-İran müşterek İslami sanat tarihi incelemesi, Türkiye ve İran kültürel ilişkilerinde yazılı mirasın rolü, İslam uygarlığının yeniden canlanmasında Türkiye ve İran’ın kültürel rolü, Türkiye ve İran ilişkilerinde irfan ve tasavvufun yeri ve Kadın mütefekkirler ekseninde Türkiye ve İran’ın kültürel şahsiyetleri konuları ele alınacak.
Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan programa göre Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın da katılması beklenen sempozyumda, açılış konuşmalarını Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü, İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı A. Halaç Monfared, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ve İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli yapacak.

NG(FK/BT)