SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi, 17 ülkeden 60 katılımcının yer aldığı 'Geçmişten Geleceğe, Yerelden Evrensele Türk Dünyası Edebiyatı Forumu' düzenledi.
SDÜ Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki forumda Isparta Valisi Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof.Dr. Numan Tamer, Prof.Dr. Cengiz Kayacan ve Prof.Dr. Hüseyin Akyıldız, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Azerbaycan Yazarlar Birliği ve Türk Dünyası Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayen ile çok sayıda davetli katıldı.
ISPARTA ADINA BİR ZENGİNLİK 
Forumu Isparta açısından zenginlik olarak tanımlayan Vali Özkan, "Bir duygudaşlık, gönüldaşlık ve edebiyatın gücü, edebiyatın dili ve bunun etkin biçimde kullanılması çok önemli. Bu nedenle bu organizasyon önemli" dedi.
SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu da dilin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, "Kelimeler beynimizden dışarıya açılan pencereleri gibi. Ne kadar çok pencere olursa, dışarıyı o kadar çok perspektiften görebiliriz" diye konuştu.
"EDEBİYAT HALKLARI BİRLEŞTİRİR"
Konuşmasında edebiyatın halkları millet yapan, birleştiren ve insanları daha üst seviyelere taşıyan bir değer olduğunu belirten Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, bu forumda Türk dünyası edebiyat tarihinin nasıl ele alınması ve edebiyatın evrensel düzeyde nasıl temsil edilmesi gerektiğinin tartışılmasını istedi. Ömeroğlu, "Bizim kültürümüzün, medeniyetimizin insanlığa anlatabileceği çok büyük değerler var. Sinemacılarımız, tiyatrocularımız bunu işledikçe değerlerimiz daha güzel olacak" dedi. Azerbaycan Yazarlar Birliği ve Türk Dünyası Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayen de edebiyatın ülkeler arasındaki sınırları dağıttığını belirtti. Rızayen, birbirimizi daha iyi tanımamız halinde dünyaya da kendimizi daha iyi tanıtabileceğimizi dile getirdi.