Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Caz Festivali, Ali Çetinkaya Tren Garı'ndaki Sisa Feherova Quartet (dörtlü) konseriyle başladı.
Sisa Feherova Dörtlüsü'nün sahneye çıktığı festival, Soma'da maden faciasında yaşamını yitiren işçilere adandı. Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem'in üstlendiği festivalin afiş ve davetiyeleri maden faciası nedeniyle siyah renkte bastırıldı. Afiş ve davetiyelere İngilizce ve Türkçe 'Kalbimiz Soma'da diye yazıldı.
TÜM KONSERLER SOMALI MADENCİLERİN ANISINA
Festival Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, açılışta yaptığı konuşmada, "Yakın tarihte Soma faciasında yitirdiğimiz maden işçileri ve ailelerine saygımız dolayısıyla, tüm konserler madencilerin anısına gerçekleştirilecek" dedi. Festivalin bu yıl 14'üncü yılına girdiğini vurgulayan Başkadem, "Bu süreye yüzlerce konser sığdırdık. Dünyanın her yerinden önemli cazcıları Afyon'a getirdik. Amacımız Afyon halkına, Afyon çocuklarına büyük şehirlerde yapılan caz festivalini getirmek, onları dünya yıldızlarıyla buluşturmak" diye konuştu.
NOTALARA TREN SESİ VE DÜDÜKLERİ EŞLİK ETTİ
Açılış konuşmasının ardından Sisa Feherova Dörtlüsü, tren garında kurulan sahnede şarkılarını seslendirdi. Güçlü sesiyle dikkat çeken grubun solisti Simona Feherova, sempatik tavırlarıyla da büyük alkış aldı. Feherova'ya gitarda Tony Dlapa, basta ise Matij Cerny eşlik ederken, grubun bateristi Jan Chalupa solo performansıyla izleyenlerden büyük alkış aldı. Konser sırasında zaman zaman geçen trenlere el sallayan Simona Feherova, müzik sesine karışan tren düdüklerine ise gülerek karşılık verdi.
İZLEYİCİLERE AFYON LOKUMU
Aralarda izleyicilere Afyon lokumu dağıtılan konseri tren bekleyen yolcuların yanı sıra çok sayıda sanatsever de izledi.
Konserin sonunda Çek sanatçı Simona Feherova, "Kalbim Soma'da madende hayatını kaybeden maden işçileriyle" dedi.
Konserlerin yanı sıra ilçe ve köy okullarında söyleşilerin de yapılacağı Afyonkarahisar Caz Festivali, 7 Haziran'da Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseriyle sona erecek.

OB(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)