TRABZON Olgunlaşma Enstitüsü'nün bu yıl ikinci kez düzenlediği ‘Mazisini Özleyen Şehir-2’ etkinliği büyük ilgi topladı. Kentin tarihine yönelik değişik sergilerinin yer aldığı etkinlikte, eski eşyalar ve fotoğraflar ziyaretçileri geçmişe götürdü, eski bir berber dükkânın canlandırıldığı stant da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte el sanatları, giyim, tekstil, grafik tasarım gibi değişik alanlar için oluşturulan stantlar izleyicilerin beğenisine sunuldu. Etkinliğin açılışına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nurgül Karagöz ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Trabzon tarihinin gün yüzüne çıktığı etkinlikte, Trabzon Şehir Tiyatrosu ekibinin hazırladığı ve tarihte bir berber dükkânının canlandırıldığı stant ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Stantları gezen Vali Öz, daha sonra aynı el sanatları sergisinin de açılışını yaptı. Açılışta konuşan Vali Öz, “Trabzon’un bir kültür ve tarih hazinesi olduğunu belgeleyen eserleri, birikimleri burada görüyoruz. Bu sanatların uygulamasını, satışını ve turizmle kültürün birleşimini sağlayacağız” dedi.
El sanatları sergisinde tarihe tanıklık etmiş pek çok eşya ve kumaş sergilendi. Etkinlik defile ile sona erdi.