ANKARA Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi'nde tiyatro oyuncusu olan Ozan Ali Korkut ve Volkan Kaya, acil kan bulmadaki zorlukları gidermek adına 'Haydi Sen de Yaz' sosyal sorumluluk projesini başlattılar. Proje ile soslay medya kullanıcıları aktif kullandıkları facebook, twitter gibi sosyal ağlarda isimlerinin önüne ve sonuna kan gruplarını yazarak, acil ihtiyacı olan arkadaşının kan bulmasını kolaylaştırmış olacak.

Tiyatrocu ikili, yaklaşık 2 yıl önce arkadaşlarının kaza geçirmesi sonucu kan bulmakta karşılaştıkları zorluklar sonucu bu projeyi ortaya koyduklarını açıkladılar. Acil kana ihtiyacı olan vatandaşların daha hızlı ve sistematik bir şekilde aradıkları kana ulaşabilmesi amacıyla projeyi oluşturduklarını belirten Ozan Ali Korkut, bu amaçla sokaktaki öğrenci ve vatandaştan camideki imama kadar röportaj yaptılar. Vatanadaşlar, "bir gün senin de ihtiyacın olur, haydi sen de yaz" dediler.



KAN BULMA KOLAYLAŞIP, ZAMANI YENİYORUZ

İnsanların acil kan bulmaları gerektiğinde çok çabuk davranması gerektiğini belirten Korkut, "Projemizle, sosyal medya kullanıcıları sürekli ve aktif olarak kullandıkları facebook, twitter gibi sosyal ağlarda isimlerinin önüne veya sonuna kan gruplarını yazarak acil kana ihtiyacı olan arkadaşının kan bulmasını kolaylaştırmış oluyor. Böylelikle hem kan bulma esnasındaki zorlukları, hem de zamanı yenmiş oluyoruz." dedi. Projeye katılmak ve gönüllü olmak isteyenler 'Haydisendeyaz.org' internet sitesinden 'Gönüllü Ol' bölümünden kayıt yaptırabilecek, veya sosyal medyada kullandıkları isimlerin başına ya da sonuna kan grubunu yazarak projenin bir parçası olabiliyor.

Görsel olarak anlatılan kısa metrajlı filimde, Hacı Bayram Veli Cami Baş İmamı, Hüseyin Gazi Türbesi ve Alevi dedesi, Fransız Kilisesi ve Pederi, bir çok esnaf, tiyatro grubu, doktor, avukat, semah ekibi, semazen müzik grubu ve vatandaşlardan alınan görüntülerden oluşuyor. Ozan Ali Korkut yaptığı açıklamada, "çekilen spot video filmi ile projenin ve yapmak istenilenin sadece bir topluma veya topluluğa değil, tüm dünyaya hizmet verecek olması, evrensel bir niteliğe de sahip proje kapsamındadır. Anlatmak istediğimizi daha iyi gösterebilmek için her kesimden ve her yaştan insanlarla röportaj ve özel dans, semazen, semah görüntüleri almaya çalıştık" dedi.

 () (AY) (FOTOĞRAFLI)