YOZGAT'ın Akdağmadeni İlçesi'nde bir dönem cezaevi olarak da kullanılan tarihi bina, Kültür ve Sanat Evi olarak hizmet verecek.
Akdağmadeni ilçe merkezinde bulunan 14 tarihi yapıdan birisi olan ve yapım tarihi bilinmeyen Ahisavi Mahallesi'ndeki bina, 2010 yılında belediye tarafından hazırlanan proje kapsamında restore ettirildi. Restore edildikten sonra 4 yıldır boş tutulan binanın kullanılabilir hale getirilmesi amacıyla Kaymakamlık tarafından hazırlanan proje SODES kapsamında değerlendirilip, kabul edildi. Proje kapsamında tarihi bina 'Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi' olarak düzenlenip, hizmete sunuldu. Sanat evinde 7 branşta  gençlere kurslar verilip, meslek ve sanat öğrenmeleri sağlanacak.
NİDA TÜFEKÇİ ODASI
SODES Proje Koordinatörü Yunus Yıldırım, Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi'nde ilçenin tarihi, turistik özelliklerini ön plana çıkartan fotoğraf sergisinin sürekli açık kalacağını belirtti. Yıldırım, Akdağmadeni ilçesi doğumlu Türk Halk Müziği sanatçısı bağlama ustası Nida Tüfekçi adına bir oda da oluşturulduğunu söyledi. Yıldırım, ilçede görev yapan meslek öğretmenlerinin de gençlere yönelik Bağlama ve Ebru gibi kurslar vereceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI