AYDIN’ın en önemli tarihi yapılarından biri olan gar binası, restore ediliyor. Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nün projeleri doğrultusunda yapılacak restorasyon 14 Kasım 2014 tarihinde bitirilecek.
Tarihi Aydın Garı restore edilerek Aydın’a yakışır hale getirilecek. Isıtma, ışıklandırma ve havalandırma sistemlerinin yenileneceği tarihi gar binasında engelli asansörü de bulunacak. Mahkeme kararı ile çevresindeki büfelerin kaldırıldığı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Aydın Gar Binası’nın restorasyonu ve peron kaplamaları 3 milyon 566 bin 492 TL bedelle ihale edildi. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yaptığı açıklamada, işin teslim süresinin 270 gün oduğunu belirterek, 14 Kasım 2014 tarihinde tamamlanacağını ifade etti.
Projenin önemine dikkat çeken Erdem, "Restorasyon kapsamında gar binasının özgün hali korunacak. Projesine uygun olarak çatı, peron kaplamaları, kapı ve pencere doğramaları yenilenecek, iç mekanların kapsamlı tadilatları yapılacak. Dış cephede sonradan yapılan boyalar sökülerek özgün haline getirilecek. Elektrik tesisatı yenilenecek, artan güç ihtiyacı nedeniyle trafo kurulacak. Gar binası ve sahasının aydınlatması yapılacak. Gar binasının sıhhi tesisatı ve kalorifer tesisatı yenilenecek, yangın söndürme ve ihbar sistemi, VRF ve havalandırma tesisatları yapılacak. Alt geçite 3 adet engelli asansörü ve gar binası için iki asansör imalatı yapılacak. Doğalgazın gar sahasına gelmesi durumunda ısıtma sisteminin doğalgaza dönüşümleri gerçekleştirilecek" dedi.

NM(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)