TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) yayınladığı 'Yılın Basın Fotoğrafları 2012' kataloğunda tarihe not düşen kareler kitaplaştı.
Medyanın en önemli organizasyonları arasında yer alan Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın bu yıl yayınlanan kataloğunda yer alan fotoğraflar arasında ilk kez yayınlanan kareler de bulunuyor. 210 sayfalık yayında 182 kare fotoğraf bulunuyor.
Yarışmaya katılan fotoğraflar arasından seçilen karelerin toplandığı yayın; üniversiteler, medya, sanat, spor ve siyaset dünyasında bir çok isme gönderildi. Yayın ayrıca TFMD'den de edinilebiliyor. Katalogla birlikte derneğin yine yarışmaya katılan fotoğraflardan seçerek hazırladığı özel takvim de yayınlandı.
BAŞVURULAR SÜRÜYOR
Geçiğimiz yıl 3 bin 671 kare fotoğrafın katıldığı VakıfBank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın bu yılki başvuruları ise 20 Ocak'a kadar sürüyor. Bu yıl jürisinde VII Ajansı kurucularından dünyaca ünlü foto muhabiri Christopher Morris ve Reuters Ajansı'nın Yunanistan Fotoğraf Editörü Yannis Behrakis'in de aralarında bulunduğu Türkiye'deki önemli gazete ve ajansın yöneticileri, fotoğraf editörleri, medya örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı yarışmanın başvuruları Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin sitesinden online olarak alınıyor. Yılın Basın Fotoğrafları '2014 jüri toplantısı ise 21-23 Şubat tarihleri arasında Ramada Plaza Ankara Otel'inde yapılacak.
FOTOĞRAFLAR YENİ ÖMÜR
Fotoğrafları sergiler ve basılı yayınlarla daha geniş kitlelere ulaştırdıklarını belirten TFMD Başkanı Rıza Özel, "1985 yılından bu yana düzenlenen yarışmaya katılan eserler 1989 yılından bu yana kitaplaştırılıyor. Türkiye'nin en uzun soluklu bu organizasyonunun bu özel kataloğu bir çok fotoğraf severin ve koleksiyoncunun kitaplığında ön sıralarda yer alıyor. Basın fotoğrafçılığına farkındalık yaratmak ve foto muhabirliği mesleğini tanıtmak için de önemli bir eser" diye konuştu. Kitap haline getirilen yayının kısa bir süre içinde basımının tamamlanacağı belirtildi.