DENİZLİ’nin Pamukkale Beldesi’nde UNESCO’nun koruma listesinde yer alan antik kent Hierapolis’te, Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. Philippus'un mezarı yanındaki kilisede ayağa kaldırılan sütunlarda, Grekçe harflerle yazılmış 'Tanrım Beni Koru' yazıtı bulundu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kazı heyetiyle Hierapolis Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi. İtalyan kazı heyeti Başkanı Francesco D'Andria’dan, bulunan eserler ve St. Philippus'un mezarındaki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Demir, turistlerin kilise ve mezarı gezebilmeleri için yolun yapıldığını kaydetti. Demir, mezar bölgesinde yapılan kazı çalışmalarında İtalyan kazı heyeti tarafından ilginç eserler ortaya çıkarıldığını, yandaki kilisenin sütunlarındaki yazıtın önemli olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Francesco D'Andria ise Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. Philippus'un Hristiyanlığı yaymak için Hierapolis'e geldiğine ve Romalılar tarafından öldürüldüğüne dikkat çekip, “2011 yılında yaptığımız kazı çalışmalarında St. Philippus'un mezarını bulmuştuk. Çevresinde sürdürdüğümüz kazılarda ise bir kilise daha keşfettik. Burayı ayağa kaldırırken sunak bölümünde bulduğumuz sütunları da eskisi gibi yerine koyduk. Rahiplerin oturduğu bölümdeki sütunlarda haç işaretleri gördük. Ayrıca 6’ncı yüzyılda kilisenin başpiskoposu tarafından sütunların üzerine Grekçe harflerle 'Tanrım beni koru' yazılmış yazıtını bulduk. Bu bizim için önemli. Burası o dönemde büyük saygı gören bir bölümdü” dedi.