YOZGAT'ın Sorgun İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce kadınlara yönelik açılan 3 Boyutlu Şekillendirme (Rölyef) Kursu yoğun ilgi gördü. Kursa katılan kadınların çalışmalarından oluşturulan örnekler, kursa olan ilgiyi arttırıyor.
Usta öğretici Ayfer Gözübüyük, kursun amacının kursiyerleri sosyal hayata kazandırmak, sosyalleştirmek, kursiyerlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, kendilerine olan güvenlerini arttırmak olduğunu söyledi. Gözübüyük, "Rölyeflerimiz, ütüleme, cımbızlama ve kalemleme aşamalarından geçirilir. Farklı insan ve objelerin kıyafetleri yapıştırılarak, değişik boyutta boncuklar ile süslenerek verniklenir. Ardından rölyefimiz çerçevelenmeye hazır hale getiriliyor. Kursiyerlerimiz yaptıkları çalışmalarla Rölyef kursuna olan ilgileri her geçen gün artıyor. Bir rölyef kağıdın oluşması yaklaşık 15 günü buluyor. Kursiyerlerimiz şu ana kadar 30 parça farklı ürün yapmayı başardılar" dedi.
Gözübüyük, kursun tamamlanmasından sonra kursiyerlerin evlerinde de bu işi sürdürebileceğini, ortaya çıkan el emeği tabloları sergi açarak satılabileceklerini ifade etti.