SİVAS'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Gönüllü Öğretmenler Korosu kuruldu. Türküler seslendiren koro ilk konserini Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 26 Kasım'da verecek.
Sivas İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir koordinatörlüğünde yaklaşık 1 ay önce Türk halk müziği öğretmenler korosu kuruldu. Bu çalışmanın içinde yer alan bütün öğretmenlerin gönüllü olması nedeniyle de koroya 'Gönüllü Öğretmenler Korosu' adı verildi. İlk konserini Öğretmenler Günü'nün 32'nci yıldönümü nedeniyle verecek koroda saz ekibi de dahil 14'ü müzik öğretmeni, 36 öğretmen yer alıyor. 26 Kasım'da gerçekleştirilecek konserin hazırlığını Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi'nin salonunda yürüten koronun şefliğini Müzik Öğretmeni Mustafa Dağdeviren yapıyor.
Koro ile birlikte 8 farklı alanda gönüllü öğretmenler topluluğu oluşturduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, "Sivas'ta yaklaşık 8 bin civarında öğretmenimiz var. Biz biliyoruz ki bu kadar öğretmenimizin arasında birçok konuda yeteneği olan meslektaşımız var. Biz bu arkadaşlarımıza, bu ilgilerini, yeteneklerini kullanabilsinler, geliştirebilsinler ve sergileyebilsinler diye çeşitli ortamlar hazırlamak istedik. İl genelindeki öğretmen arkadaşlarımızın hangi konularda ilgilerinin olduğuna dair bir ön çalışma yaptık. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan yeterli talepleri değerlendirdik ve halk müziği korosu, öğretmenler tiyatro topluluğu ve buna benzer 8 alanda bu şekilde gönüllü öğretmenler toplulukları oluşturduk" dedi.
'HEPSİ BİRBİRİNDEN YETENEKLİ'
Koro Şefi Mustafa Dağdeviren ise "Gönüllü öğretmenlerimizin hepsinin müzik kulağı var. Hepsi birbirinden yetenekli. Onlarla çalıştığım için mutluyum. İlerleyen günlerde farklı konserlerle birlikte olacağız" diye konuştu.
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserde 10'u solo olmak üzere toplam 20 Türk halk müziği eseri seslendirilecek. Konsere eğitim camiası ve vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Koronun ilerleyen günlerde de kentteki tüm emekli öğretmenlere yönelik bir konser vereceği belirtildi.