İSTANBUL, () - SİLİVRİ Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği Silivri Ortaköy Börek Festivali'nde 700 tepsi böreği jürinin onayına sundu.

Silivri Ortaköy mahallesinde düzenlenen 5'inci Ortaköy Börek Festivali'nde Silivri Halk oyunları ekibinin gösterileri ile başlarken yarışmaya katılan kadınların yaptıkları börekler ise yarışmanın jurisini bir hayli terletti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yufka açan kadınların elinde oklavayı alıp 'Ben de yufka açarım demesi' yarışmacılardan alkış aldı.

TÜRK-YUNAN DOSTLUĞU BÖREKLER AÇILARAK PEKİŞTİ

Festivalin en önemli konuğu ise mübadele döneminde Silivri'den Yunanistan'a göç etmiş Stelyo ve Atina Berbarakis ailesiydi. Türk geleneklerini Yunanistan'da da yaşadıklarını söyleyen Atina Berbarakis her yaz atalarının yaşadığı Silivri'ye gelerek özlem giderdiklerini söyledi.. Atina Berbarakis Börek festivalinde Türkiye sevdalısı olduğunu ve eski dostlukları yaşama adına börekleri birlikte açtıklarını söyledi.

JÜRİ EN İYİ BÖREĞİ SEÇERKEN ZORLANDI…

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrili kadınlarının hem becerikli hem de yaptıkları böreklerin çok lezzetli olduğunu söyledi… Belediye Başkanı Özcan Işıklar "Açılan böreklerle dostlukları pekiştirdik. Yunanlı kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Kültürlerin dayanışmasıyla her zorluğun üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum" diye konuştu. Jüri üyeleri, en iyi böreği seçmekte zorlanınca bütün katılımcılar birer altın hediye edildi.

(FOTOĞRAFLI)