MERSİN'de açtığı sıra dışı sergiler ile adından söz ettiren 24 yaşındaki ressam Sıdıka Baydar, bu kez terk edilmiş bir inşaatta sergi açtı.
Daha önce köprü altında açtığı sergi ile dikkat çeken Sıdıka Bayar, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan terk edilmiş bir inşaatta 'Doğumdan Önce, Ölümden Sonra' adını verdiği sergide 8 manken üzerinde performans, enstalasyon ve plastik makyaj tekniklerini harmanlayarak şiddeti anlattı.
Canlı model ve cansız mankenleri kullanılarak şiddetin anlatan Sıdıka Baydar, "Çalışmalarına kadına şiddet üzerine başladım. Daha sonra şiddet konusunu kadınla kısıtlamamam gerektiğini anladım. Çocuğa şiddet, erkeğe şiddet, doğaya şiddet, her şeye karşı yapılan şiddeti göz önüne alarak daha geniş ve karma bir şeyler üretmeye çabaladım. Bu sergi ile insanın kendine uyguladığı şiddeti ve kimseye göstermediği yanlarını gözler önüne serdim" dedi.
Toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmek adına steril galeriler yerine, alışılmışın dışında mekanları seçtiğini belirten Baydar'ın sergisi 3 saat sanatseverlerin beğenisine açık kaldı.

İM(AŞ/OA/AAA)(FOTOĞRAF)