KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi 2013- 2014 tiyatro sezonunu TRT'nin sevilen televizyon dizilerinden Seksenler'in iki sanatçısı ile açtı. 'Trakyalı Pastaneci' tiplemesiyle tanınan Berat Yenilmez Kayseri'ye hayran kaldığını belirtirken, Seksenler'in kasabı Faruk Sofuoğlu "Türkiye'deki bütün şehirlerde Kayseri Büyükşehir Belediyesi gibi belediye olsun tiyatro ayağa kalkar" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan söyleşiye, TRT'nin sevilen dizilerinden Seksenler'de Trakyalı Pastaneci rolüyle dikkat çeken Berat Yenilmez ile yine aynı dizinin Kasap Bahtiyar'ı Faruk Sofuoğlu katıldı. Sanatçıların söyleşisi öncesi kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Belediyesi'nin kültür -sanat faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
'ÜLKEMDE BÖYLE GÜZEL ŞEHİRLER OLDUĞU İÇİN GURURLUYUM'
Söyleşide salonu dolduran Kayserililerin sorularını cevaplayan sanatçılar sözlerinin başında Kayseri ile ilgili düşüncelerini belirtti. Kayseri'ye sabah gelip öncelikle Kent Müzesi ve bazı tesisleri gezdiklerini ifade eden Faruk Sofuoğlu, "Bu kadar temiz bir şehir, bu kadar güzel tiyatro salonlarının olduğu bu şehrin belediyesini kutluyorum" dedi. Berat Yenilmez ise "Kayserili değilim; ama ülkemde böyle güzel bir şehrin olduğunu bilmekten gurur duyuyorum. Sizler şanslısınız ki, böyle güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Ben de hayran kaldım" diye konuştu.
Sanatçılar tiyatro ile ilgili düşüncelerini de dile getirdi. Berat Yenilmez, "Tiyatro sadece para kazandığımız bir iş değil, bu bizim yaşam biçimimiz. Tiyatro insanın ruhunu tamir eden, yeni ufuklar açan, dünyaya farklı bakmasını sağlayan bir meslek" derken, Faruk Sofuoğlu bu mesleğin insanları mutlu ettiğini vurguladı. Faruk Sofuoğlu tiyatroya ülkemizde yeterince ilgi gösterilmediğine ilişkin bir soru üzerine, "Emin olun Türkiye'deki bütün şehirlerde Kayseri Büyükşehir Belediyesi gibi belediye olsun, bakın tiyatro nasıl ayağa kalkıyor. Kaç tane salon var kardeşim. Birçok şehire gittik salon yok. Eğer Türkiye'de böyle güzel salonlar olsun emin olun Türkiye'de tiyatro değer görür" diye konuştu.
Söyleşi sırasında, vefat eden tiyatronun duayenlerinden Nejat Uygur da anıldı. Sohbetin sonunda Kültür Daire Başkanı Oktay Durukan tarafından sanatçılara plaket verildi.