ŞANLIURFA’da, 90 kişilik konservatuar öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, konser verdi. Operayla tanışan Şanlıurfalılar, unutulmaz bir gece yaşadı.
Doğuş Grubu bünyesinde 2006 yılında kurulan Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası, çeşitli konservatuarlarda eğitim gören 11-18 yaş grubundaki 90 öğrencisiyle birlikte konser vermek üzere Şanlıurfa’ya geldi. Esentepe Mahallesindeki Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konsere az sayıda kişinin gelmesi dikkat çekti. Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen'in üstlendiği koserde üçü de tenor olan Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar sahne aldı. Konserde müzikseverlere, çağdaş Türk müziğinin ilk temsilcilerinden Ulvi Cemal Erkin'in 'Köçekçe' ile İspanyol besteci De Falla'nın 'Üç Köşeli Şapka', Fransız besteci Saint Seans'in 'Bacchanale', Marquez'in 'Danzon' ve Karadeniz yöresine ait 'Ben seni sevdiğimi' gibi eserlerden oluşan repertuvar salondaki dinleyicilere sunuldu.
Opera kadrosunda yer alan Aykut Çınar ise üç tenor olarak ilk kez Şanlıurfa'da sanat sevenlerin karşısına çıktıklarını belirterek, "Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile konser yapıyor olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Gerçekten pırıl pırıl gençlerle müzik yapmak çok keyifli. İlk kez Şanlıurfa'da olmak da bizi heyecanlandırıyor çünkü biz 3 tenor olarak tenor diyarında şarkı söyleyeceğiz" diye konuştu.